Freja jagter andre klubbers spillere på vejen mod at blive en selvkørende enhed

Det har ikke – for nu at sige det mildt – vakt udelt begejstring, at Randers Freja Fodbold forsøger at hente spillere i andre Randers-klubber.

Det behager heller ikke Frejas fodboldformand Lars W. Knudsen, men…

”Vi er nødt til det…”

Er en af hans kommentarer til problemerne i Freja Fodbold, der er en konsekvens af en ny aftale med Randers FC og mange spilleres farvel til Randers efter ikke at have fået forlænget økonomiske kontrakter eller spilleraftaler.

Frejas seniorafdeling kæmper derfor groft sagt p.t. en overlevelseskamp.

”Det er bestemt ikke planen, at vi skal ud i andre klubber for at hente spillere til et Danmarksseriehold. Målet er at gøre Randers Freja Fodbold til en selvkørende enhed, der selv udvikler spillerne. Men på den anden side er vi i den øjeblikkelige situation nødt til at sikre os, at vi kan etablere os i DS. Vi skal ikke klage over noget,  men vi er kommet alt for sent i gang. På mindre end 14 dage skal vi gøre et hold klar til DS,” forklarer Lars W. Knudsen.

Med åbne kort
Frejas fodboldformand fastholder, der er spillet med åbne kort og spillet fair med de andre Randers-klubber.

”For 20 år siden lavede vi en aftale, der gik ud på, at vi i tilfælde af at være interesseret i andre klubbers spillere skulle skrive til klubben først. Dengang handlede det mest om ungdomsspillere. Nu handler det om seniorer, men vi har fulgt reglerne. Nej, det er ikke vort mål at hente lokale seriespillere. Men dette her er en helt ekstraordinær situation,” siger Lars W. Knudsen, der håber på hjælp.

’Vi skal have hjælp fra Randers FC. Men nu går vi i gang med at etablere en god træningskultur. Og så er målet derefter at kunne klare os selv,” siger Lars W. Knudsen, der har scoret den rutinerede duo Søren Pedersen og Chris Sørensen som trænere.

”De skal fortsætte en linje omkring Frejas Danmarksseriehold, hvor et attraktivt fodboldmiljø med underholdende, teknisk fodbold for alle interesserede med det rette talent og den rette indstilling skal være det dominerende,” hed det i en pressemeddelelse, da Freja lancerede nyheden om de nye trænere.
”Det talentarbejde, der er lavet i de ældste ungdomsrækker, skal bl.a. fortsættes, og gruppen skal dermed også være vækststed for unge talenter, der ikke i første omgang er kommet gennem nåleøjet til det forjættede land,” lød det videre i pressemeddelelsen fra Randers Freja Fodbold.