Torsdag 17. august holder AndantePlus i samarbejde med VisitRanders uropførelse af et musikstykke, der er sat til folkevisen om Niels Påskesøn og Lave Brock

Den middelalderlige folkevise på 13 vers beskriver den skæbnesvangre dag, hvor Niels Påskesøn møder Lave Brock fra Gammel Estrup. Et skænderi opstår, og det ender med, at Lave Brock slår Niels ihjel. Foruden den dramatiske historie om mordet og det, der skete bagefter, beskrives det meget flotte hus, som de tre brødre Niels, Anders og Peder lod bygge i Randers.

Påskesønnernes Hus er det ældste borgerlige stenhus i Randers, og det er normalt ikke åbent for offentligheden, men i forbindelse med koncerten kan man komme med indenfor. Foruden det nye musikstykke kan man høre fortællingen om huset og de flotte bevarede kalkmalerier. Til afslutning danses kædedans på middelalderlig vis.

Musikstykket er komponeret af Kirsten Bøcker Pedersen. Til uropførelsen spiller AndantePlus, som har tre faste medlemmer: Kirsten Bøcker Pedersen på harmonika, Esben Hamp Hansen på guitar og sang og Peter Klitgaard på fløjte. Ved dette arrangement deltager desuden Bodil Sonne på klarinet og sang.

Initiativet til koncerten er taget af Heidi Stein, der er frivillig City Host og guide ved VisitRanders. Heidi har flere gange haft fornøjelsen af at vise huset og kalkmalerierne frem for gæster i byen. “Kalkmalerierne er helt unikke og det er en sand fornøjelse at vise dem frem for gæster i byen,” fortæller Heidi Stein

Nogle af de mange gæster var blandt andet de tre medlemmer af AndantePlus. Det fremkom, at der var en folkevise om Påskesønnerne, men ingen kendt melodi. Kirsten Bøcker Pedersen fra AndantePlus kendte stilen og komponerede derfor en melodi til teksten.

 

Praktiske oplysninger:
Koncerten begynder klokken 14.00 og igen klokken 15.30, og hver koncert varer cirka 45 minutter. Bemærk! Der er kun ståpladser, og deltagerantal pr. koncert er 25 personer.
Mødested: Foran Påskesønnernes Hus, Rådhustorvet 7, 8900 Randers C.
Billetter kan købes ved VisitRanders, Rådhustorvet 4, 8900 Randers C eller på
www.visitranders.dk under “Det Sker i Randers” og “Scene, Mad og Velvære”.