Med en virtuos violinsolist og en sprudlende sopran i topform er der lagt op til en festlig sommerkoncert ud over det sædvanlige, når Randers Kammerorkester og dirigenten David Riddell går på scenen søndag 13. august på Justesens plæne

I samarbejde med Randers Ugen præsenterer Randers Kammerorkester violinisten Kim Sjøgren og kongelig operasanger Sofie Elkjær Jensen, der sammen med orkestret kaster sig ud i et populært og iørefaldende program med alt fra tango over filmmusik til de smukkeste operaarier.
Gennem en årrække har Kim Sjøgren især været kendt for den tætte og ligefremme kontakt til publikum, der i Randers kan se frem til en håndfuld gode historier og anekdoter fra musikkens verden. Sammen med Randers Kammerorkester spiller Kim Sjøgren bl.a. Jacob Gades Tango Jalousie, Vittorio Montis Czardas og temaet til filmen Schindler’s List.
Der bliver også plads til en enkelt sats fra Kim Sjøgrens egen violinkoncert, som han i 2011 uropførte sammen med Randers Kammerorkester. Violinkoncerten opsamler på raffineret og iørefaldende vis alt det, som Kim Sjøgren står for – fra den virtuose beherskelse af violinen over den levende interesse for alle former for god musik til den smittende og intense formidling af musikken.
Sopranen Sofie Elkjær Jensen var solist i Randers Kammerorkesters nytårskoncerter i januar 2016. Siden er hun blevet fast engageret i solistensemblet ved Det Kongelige Teater. Ved koncerten på Justesens plæne synger hun bl.a. en af operaens smukkeste arier, “O mio babbino caro” af Puccini, “I could have danced all night” fra “My fair lady” og Vilja Lied fra Lehars “Den glade enke”.

Kim Sjøgren
Kim Sjøgren debuterede kun 17 år gammel som solist i Marselisborg Hallen i Aarhus efter fem års studier ved Det Jyske Musikkonservatorium. Tre år senere blev han som den yngste nogensinde ansat som koncertmester ved Det kongelige Kapel, hvor han var frem til 1991. Siden har Kim Sjøgren markeret sig i en mangfoldighed af musikalske sammenhænge – hele tiden med udgangspunkt i en suveræn musikalitet og en virtuos beherskelse af sit instrument..

Sofie Elkjær Jensen
Sofie Elkjær Jensen afsluttede sin uddannelse ved Operaakademiet i 2011 men debuterede allerede i 2010 på Det Kongelige Teater i rollen som Papagena i Mozarts Tryllefløjten. Siden har hun på Det Kongelige Teater bl.a. sunget Den fiffige lille ræv i Janaceks opera af samme navn og Frasquita i Bizets Carmen. I 2012 optrådte hun på operaen i Kiel i den moderne opera Kalif Storch, og på Det Jyske Opera sang hun i 2011 partiet som Zerlina i Mozarts Don Giovanni. Hun har desuden sunget opera på bl.a. Copenhagen Opera Festival, Egnsteatret Undergrunden, Den Fynske Opera og Aalborg Opera Festival.