Det traditionsrige sommergruppemøde hos Socialdemokraterne blev i år afholdt her i Randers. Mødet strækker sig fra søndag til tirsdag i denne uge og mandag var det tid til pressemødet hvor det samlede danske pressekorps var mødt frem – efterfølgende blev der stemt dørklokker på Glarbjergvej

 

Der var masser af trafik på Værket mandag eftermiddag hvor Socialdemokraternes bus var blikfang. Udenfor Ridehuset holdt socialdemokraterne deres eftermiddagspause, spiste is, og ventede på at formand Mette Frederiksen skulle bevæge sig til pressemødet som der var dækket op til på amfiscenen.

Med sig til pressemødet havde hun den lokale borgmesterkandidat Torben Hansen – kandidaten til titlen som Regionsrådsformand Anders Kühnau, Odenses borgmester Peter Rahbæk Juhl og Københavns Overborgmester Frank Jensen. På dagsordenen var de sager, der optager Socialdemokratiet såvel som andre partier i det danske politiske landskab. Bandekonflikterne, skattelettelser og det forstående medieforlig, der skal forhandles til foråret.

Den lokale socialdemokrat Torben Hansen var inviteret med på grund af det kommende kommunalvalg og han kom til orde med væsentligheden af det som kommunerne slås med nemlig den nære Velfærd som skoler, børn og ældre.

 

Dør-til-dør

Et par timer efter pressemødet bakkede Mette Frederiksen op om den lokale borgmesterkandidat, da der blev stemt dørklokker på Glarbjergvej. Men der var ikke mange hjemme, eller måske valgte de ikke at åbne, da der stod pressefolk udenfor også. For foruden Din Avis fulgte og DR med på ruten.

De første til at åbne døren var Inge Lise og Egon Jørgensen, og de inviterede Mette Frederiksen og Torben Hansen helt ind i privaten. De håber begge at Torben Hansen bliver valgt til borgmester ved valget i november.

Men hvorfor stemme dørklokker med den lokale Torben Hansen, spurgte Din Avis Mette Frederiksen:

“Han skal være borgmester, derfor er vi ude sammen. Socialdemokraterne er de bedste til det nære velfærd. Og så er Torben en gammel kollega fra Christiansborg, og vi får meget ud af at stemme dørklokker. Det er noget vi gør rigtig meget. Der er ingen af os, der tager skade af at snakke med hinanden”, siger Mette Frederiksen.

“Der er mange, der synes, der er for stor afstand til Christiansborg, og på den her måde forsvinder afstanden, samtidig med at vi bliver klogere”, siger hun.

Torben Hansen er glad for at partiets formand på denne måde bakker op om hans kandidatur:

“Det er super fedt og en fantastisk opbakning. Og det sender også et signal om at Mette og de andre socialdemokrater lytter til de udfordringer som kommunerne har”, siger Torben Hansen.