Randers Ugen er folkets fest, og derfor skal den nye dome ikke bruges til lukkede fester for politikere og eliten, lyder det fra Velfærdslisten, der i stedet vil bruge pengene fra elitefesten på handicappede og psykisk sårbare

 

Da Randers Ugen i fredags blev skudt i gang, fik folket ikke lov til at indtage det nye kæmpetelt Domen. Domen, der er festugens nye vartegn, var nemlig reserveret til en lukket fest, hvor byrødder med ledsagere og andre VIPs kunne nyde fri bar og mad, mens vagter sørgede for, at ingen uden invitation blev sluppet ind. Bag de lukkede døre blev Claus Ørsted kåret som årets Randers-borger.

Det var for ringe, lød kritikken fra mange borgere. Og de står ikke alene. Den lukkede fest har også fået det lokale byrådsmedlem fra Velfærdslisten op i det røde felt. Han mener ikke, at det kan passe, at der skal bruges skattekroner på lukkede fester med fri bar.

“Det hører ingen steder hjemme. Folk betaler skat for, at vi har gode skoler, plejehjem og børnehaver – ikke for at byrådet skal holde fester med fri bar, siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten.

Han fortsætter:

“Jeg har talt med flere, der har været rasende over, at Domen (det nye store telt, red.) var reserveret til de særligt fine, og at vagter sørgede for, at folk ikke fik adgang. At dele folk op på den måde er så udansk som noget kan blive”!

Derfor vil Velfærdslisten nu rejse sagen i byrådet. De lukkede fester skal droppes, lyder Velfærdslistens forslag, og pengene skal i stedet bruges på nogle, der har brug for dem, fx borgere med handicap eller psykisk sårbarhed.

 

Folkets fest

“Randers Ugen er folkets fest. Derfor dur det ikke med lukkede elitefester. Man kårede ovenikøbet årets Randers-borger for lukkede døre. Helt ærligt! Det er altså en ommer”, siger Kasper Fuhr Christensen.

Velfærdslisten vil med sit forslag sikre, at alle, der vil, kan få lov til at overvære kåringen af årets Randers-borger.

Kasper Fuhr Christensen var inviteret til den lukkede fest, men tog ikke imod invitationen.

“Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg ikke, der er noget mere dræbende end at gå til receptioner og fester med sådan nogle pinger. Det er så kunstigt”.

Han understreger dog, at Velfærdslisten ikke går op i, hvilke politikere der deltog i festen.

“Vi har ikke brug for at pege fingre. Det handler om at sikre, at vores fælles skattepenge ikke skal spildes på den slags ting igen”.

 

Brug pengene på psykisk sårbare og handicappede

Velfærdslisten kan ikke forstå, at kommunen har råd til fri bar for politikerne, når der ikke er råd til en ordentlig omsorg og hjælp til dem, der virkelig har brug for det.

“Der skæres ned på udsatte, psykisk sårbare, borgere med handicap, ældre og skolebørn. Ordentlig hjælp er der ikke råd til, lyder det fra Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne. Men der er råd til lukkede fester med gratis mad og drikke. Det hænger ikke sammen”!

Kasper Fuhr Christensen fortsætter:

“Når alt kommer til alt handler det om prioritering. Jeg tror, de fleste kan se, at psykisk sårbare og borgere med handicap har mere brug for pengene, end den lokale elite har for at få vædet ganen på andres regning”.

Han slår imidlertid fast, at Velfærdslisten er glad for mange af de nye tiltag i Randers Ugen

“Der er rigtig mange af de nye ting, der fungerer supergodt! Og der er en masse mennesker, der knokler for, at vi andre kan holde en fed fest. De fortjener stor ros! Når vi tager det her op, så er det, fordi vi vil gøre en god festuge endnu bedre. Og fordi vi ikke bryder os om uretfærdighed, og det er uretfærdigt, at byrødder og eliten holder fest og spiser og drikker på borgernes regning.  Alle andre betaler selv. Det bør byrødderne også gøre”.

Byrødderne diskuterer og stemmer om Velfærdslistens forslag på byrådsmødet mandag den 4. september kl. 16.

 

Læs også http://dinavis.dk/nyheder/2017/08/12/festlig-folkelig-fornoejelig-aabning/