Alle grupper får iflg. formanden medindflydelse i Randers Freja Fodbold

I fjor var der uro på Randers Freja Fodbolds generalforsamling, da den siddende bestyrelse forsøgte at holde spillere med Randers FC-relationer fra stemmedeltagelse. Den aften var der optræk til om ikke kupforøg så dog adskillige, op til fire, udskiftninger i bestyrelsen.

Nu er det tid til endnu en generalforsamling i Randers Freja Fodbold, og kupforsøg er udelukket efter endnu en omgang vedtægtsændringer.

Er man 18 år og derover uden begrænset stemmeret – og uden relation til Randers FC – eller er man kontingentbetalende leder, er der i år fri bane og adgang til det nye i Freja Fodbold – de første to medlemsvalgmøder.

Hvis man vel at mærke har tilmeldt sig mødet i den gruppe, man er indplaceret i efter vedtægtsændringer vedtaget både i hoved- og fodboldbestyrelse tidligere denne sommer og offentliggjort på hjemmesiden.

Tilmelding skal iflg. de nye vedtægter ske fem og ikke som tidligere fire dage før det første møde, som er berammet til onsdag den 23. august i Frejas klubhus, så…..

To andre medlemsvalgmøder holdes først i 2018.

I fire grupper
Medlemmerne i Freja Fodbold er inddelt i fire grupper. De første gruppemøder – kaldet medlemsvalgmøder – holdes i næste uge for kontingentbetalende ledere og for medlemmer over 18 år uden begrænset stemmeret.

Senere – næste år og derefter i lige år – kommer så møder for de to andre grupper – medlemmer over 18 år med begrænset stemmeret (folk, der betaler kontingent til Freja og har økonomisk aftale kontrakt eller lignende – eller job hos Randers FC) samt medlemmer under 18 år i selskab med forælder eller værge.

For alle gælder, at man for at have stemmeret skal have været medlem i mindst tre måneder.

Omkring medlemmer med begrænset stemmeret skal det noteres, at de kan vælge en bestyrelsesrepræsentant på medlemsvalgmødet, men intet medlem med begrænset stemmeret kan vælges til bestyrelsen på afdelingsgeneralforsamlingen.

Avisen har forsøgt fra Randers Freja Fodbolds formand, Lars W. Knudsen, der desuden er fuldtidsansat forretningsfører i Freja, at få kommentarer om baggrunden for de nye vedtægtsændringer.

Han ønsker avisens artikel til gennemsyn, hvilet er afvist, og det eneste, avisen således kan/må citere ham for er, at vedtægtsændringerne er resultatet af bestyrelsens ønske om at sørge for, at alle grupper i Freja Fodbold får medindflydelse. Den får de fire grupper ved på medlemsvalgmøder at vælge en repræsentant til fodboldbestyrelsen.

Formand på valg
På afdelingsgeneralforsamlingen, der endnu ikke er fastsat for 2017, vælger man de resterende bestyrelsesmedlemmer – to årligt.

På den kommende generalforsamling er to mand på valg – formand Lars W. Knudsen og menigt medlem René Skjøde Andersen. Begge valg gælder for to år, men efter 2019 vælges formanden for fire år…

Lars W. Knudsen ønsker p.t. ikke at udtale sig om, hvorvidt han modtager genvalg, men henviser til udtalelse fra i fjor, hvor han anførte, at han ikke ville stå i vejen, hvis der kom et godt bud på en ny formand.
Så er det – eventuelt – op til øvrige bestyrelsesmedlemmer, der også har stemmeret på medlemsvalgmøderne, og afdelingsgeneralforsamlingens deltagere at vurdere, om et eventuelt nyt bud på ny formand er spiseligt og godt nok til fodbolden på Viborgvej.

Nyt er også, at et medlemsvalgmøde skal ledes af en af bestyrelsen valgt dirigent, som skal kunne anses for upartisk. Førhen havde medlemmer dog ret til at foreslå andre end den af bestyrelsen foreslåede til dirigentrollen. Den mulighed har medlemmerne altså ikke mere. De nye vedtægter er udarbejdet i tæt samarbejde med og godkendt af Randers Kommune.

Derfor disse artikler
Avisen satte efter den dramatiske Freja Fodbold-generalforsamling i fjor fokus på Frejas vedtægter, som efterfølgende skulle laves om efter diktat fra Randers Kommune. Det kom der en række spændende artikler ud af.

Artikler, der af langt, langt de fleste er fundet interessante og spændende. Kun ganske ganske få har undret sig over avisens interesse for Freja-vedtægterne.

Avisen har vurderet, at vedtægter og konstante vedtægtsændringer har offentlighedens interesse. Den offentlighed – og de Freja-medemmer, der måske ikke har alverdens nymodens kommunikationsudstyr og derfor ikke kan følge med via hjemmesider med mere. Derfor. Og kun derfor.


FAKTA:
For hver af klubbens afdelinger væl­­­ges på en afdelingsgeneral­for­samling en afde­lings­bestyrel­se bestående af mindst fire og højst otte medlemmer. For fodboldafdelingen skal bestyrelsen bestå af fire personer valgt på afdelingsgeneralforsamlinger og op til fire valgt på medlemsvalgmøder.
Formand (p.t. Lars W. Knudsen) og ét medlem (p.t. René Skjøde Andersen) vælges hver for sig på generalforsamlingen for fire år – første gang i 2017 dog kun for to år for perioden 2017-2019.
Kasserer og ét medlem vælges hver for sig på generalforsamlingen for fire år, dog første gang i 2018 for perioden 2018-2021.

Medlemsvalgmøder indvarsles som en generalforsamling og afvikles i sidste halvdel af august og før den ordinære afdelingsgeneralforsamling.
Tale- og stemmeret på et medlemsvalgmøde har:

Kontingentbetalende medlemmer, som er fyldt 18 år og har mindst tre måneders medlemsskab.

Dokumenteret forældremyndighedshaver eller dokumenteret værge for kontingentbetalende medlem under 18 år, i selskab med medlemmet, der skal have været medlem i mindst tre måneder. Medlemmer af den siddende afdelingsbestyrelse. Ingen person kan vælges til bestyrelsen uden mindst et års forudgående medlemskab af afdelingen. Ordinær afdelingsgeneralforsamling afholdes i perioden 20. august til 20. september.
 

Specielt gældende for Freja Fodbold
Og her er så igen den specielle bestemmelse, der vedrører Randers FC-spillere og -ansatte. En meget nøjagtig forklaring, hvor der i starten er 39 ord mellem grund- og udsagnsled….

Hold fast. Her er den: Medlemmer, der har indgået eller indenfor de seneste tre måneder før afdelingsgeneralforsamlingen har haft direktionsansættelse eller lønbaseret spillerkontraktlig ansættelsesaftale, fuldtids-, deltids- eller amatøraftale, med Randers FC A/S, CVR 83940816, der administrerer Randers Freja Fodbolds udlånte tilladelse til at drive kontraktfodbold, har ikke stemmeret på afdelingsgeneralforsamlingen i generalforsamlingsspørgsmål, der vedrører forholdet mellem afdelingen/klubben og Randers FC A/S, herunder valg til afdelingsbestyrelsen, i hvilken disse medlemmer ikke kan indvælges på selve generalforsamlingen.
 

Der var engang…..
Der var engang, medlemmerne af en idrætsforening kunne møde op til generalforsamling og have ret til at foreslå en anden end den af bestyrelsen foreslåede dirigent. Der var engang, hvor medlemmerne, hvis de da ellers havde betalt kontingent, kunne stemme med om alt i foreningen. Og blot kunne møde op uden at have tilmeldt sig fem dage før. Det var dengang. Nu er tiderne helt anderledes. Nu er vedtægter blevet den rene raketvidenskab.