I weekenden 19.-20. august er der for andet år i træk Yoga Festival i Randers, som i år er Jyllands største og foregår i og omkring Remisen i Tøjhushavekvarteret. Med festivalarmbåndet i hus gør man ikke alene noget godt for sig selv. Man bakker også op om en god sag

Det er foreningen Yoga Randers, der står bag Randers Yoga Festival, der i år byder på hele 41 events. Der vil være yoga i den store sal i Remisen og hos FOF på den anden side af J.V. Martins Plads. På pladsen vil der være et telt med salg af yogaudstyr og bøger. Hvis vejret tillader vil en del af yogaseancerne blive flyttet til Tøjhushaveparken.

Foreningen er non profit og har derfor ikke et formål om at skabe et stort overskud. Derfor vælger man i år at donere nogle af pengene fra Randers Yoga Festival til Rent Vand Kampagnen. Helt konkret donerer Yoga Randers 10 kr. til Rent Vand Kampagnen for hver solgte billet og yderligere 10 kr. for hver solgte billet, hvis der bliver solgt mere end 200 billetter.

“Vi er meget taknemmelige for opbakningen fra Randers Yoga Festival. Med 200 deltagere på festivalen vil Rent Vand Kampagnen modtage 4.000 kr. Det svarer til 600.000 liter rent vand”, siger Jeppe Ramlau-Hansen, der er initiativtager til Rent Vand Kampagnen og fortsætter

“Rent Vand Kampagnen er en privatindsamling til fordel for UNICEF. Vi arbejder på at hjælpe de mere end 600 millioner mennesker, der verden over mangler daglig adgang til rent vand”.

Medbring drikkedunk
Ud over donationen til Rent Vand Kampagnen ønsker Yoga Randers af hensyn til miljøet også, at deltagerne på festivalen drikker postevand frem for købt flaskevand. Der bliver derfor ikke solgt plastik flaskevand på festivalen. Man opfordrer deltagerne til at tage en drikkedunk med, fylde den ved vandhaner og nogle vandbeholdere, som foreningen sætter op.

“Det er vigtigt at drikke vand efter yogaen, og så er det en del af hele yogakulturen, at vi har omsorg for vores krop og den verden, vi lever i. Derfor giver det mening at støtte Rent Vand Kampagnen. Derudover vil deltagerne for øvrigt også få et festival armbånd i et bæredygtigt materiale”, siger formand for YogaRanders, Hening Wilsten.