Watermusic – en af de største begivenheder i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 – får besøg af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. Med projektioner på meterhøje “vandlærreder” i havnen, internationale dansere på industribygningernes vægge, lysshow og Oh Land i rollen som Havets Dronning, byder Randers EgnsTeater på en helt enestående forestilling i Randers Havn

“Vi er så glade og beærede over, at Kronprinsessen har valgt at overvære forestillingen. Det er for os endnu et bevis på, at vi kan præsentere en særlig produktion. Vi håber, at forestillingen vil vække begejstring ” siger teaterleder Peter Westphael fra Randers EgnsTeater, som er producent af forestillingen.

Kronprinsessen vil overvære premieren lørdag 2. september. Forestillingen foregår 2. og 3. september 2017.

Watermusic er et af de 12 udvalgte fuldmåneprojekter i det officielle program for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Det bliver den hidtil største, enkeltstående udendørs kulturbegivenhed i Randers. I alt 12000 tilskuere får mulighed for at se forestillingen. De vil være fordelt med 6000 gæster på hver af de to aftener, forestillingen spiller. Der er udsolgt til begge forestillinger.

“Det er en storslået Fuldmånebegivenhed, der kommer til at stå som en evig påmindelse om, hvor fantastisk det er, når vi skaber noget sammen. Det er et magisk eventyr, der forvandler industrihavnen til et lysende vidunder af sange, danse og poesi for øjnene af os,” siger Rebecca Matthews, adm. direktør fra Fonden Aarhus 2017, Europæisk Kulturhovedstad.

Handlingen i Watermusic er inspireret af historien om pramdragerne, der tilbage i 1400- til 1800-tallet trak pramme med varer via Gudenåen.  Fortællingen er en kærlighedshistorie mellem land og vand. Musikken til Watermusic bliver komponeret af Oh Land, som i forestillingen også spiller rollen som Havets Dronning.

Foruden Oh Land deltager Oliver, som vandt Voice Junior i 2016. Derudover medvirker i alt mere end 300 korsangere, og mere end 100 frivillige statister. En række frivillige bidrager til at sætte forestillingen op, ligesom det lokale erhvervsliv bakker stærkt op omkring projektet.

Watermusic er instrueret af den engelske instruktør Kevin Finnan fra det internationalt anerkendte, britiske dansekompagni Motionhouse. Herfra medvirker også dansere. Kevin Finnan stod i spidsen for åbningen ved De Paralympiske Lege i London 2012. Multimediedesign leveres af spanske Logela.

Med avancerede lys, lyd og projektioner omdanner Watermusic havnens bygninger og vandet til et musikdramatisk show ud over det sædvanlige og ikke set tidligere i Danmark.

 

Forestillingen begynder kl. 22.00 2. september.