Mikkel Haarup tager afsked med 125’eren med manér

 

Mikkel Haarup fra Randers Motor Sport sluttede fornemt af i sidste hest i sidste afdeling om EM, der er kørt i Uddevalla i Sverige. En heatsejr gav ham den samlede andenplads og dermed en EM-sølvmedalje med hjem i bagagen,.

Sidste EM-afdeling 2017 var også Mikkels næstsidste start på 125’eren. Den sidste kommer i næste måned, når han stiller op for Danmark til EM for hold i Polen.

Indsatsen i Uddevalla viste igen, at Mikkel hele tiden bliver ved med at lægge på sit niveau. ”I tidskvallen lavede jeg tredjehurtigste tid. Det var meget tæt, og eg var kun 0,412 sek. efter den hurtigste”, fortæller Mikkel til CrossNyt efter den spændende weekend. I første heat lavede Mikkel noget, der lignede den værste start, men det lykkedes ham at snige sig godt rundt efter de første par sving, så derefter var udgangspunktet nr. 16. Han arbejdede sig godt op igennem feltet og lavede også heatets hurtigste tid, men nåede kun op som nr. fem. Men der var alligevel spænding om medaljerne inden sidste hest.

”For italienske Facchetti, som lå lige foran mig i det samlede mesterskab, lavede en fejl i første heat, så status var pludselig, at sølvet trods min femteplads igen var inden for rækkevidde. Da vi gik ud til andet heat, vidste vi, at vinderen af vort indbyrdes opgør ville snuppe sølvet, da vi havde lige mange point,” husker Mikkel, der fik en godkendt start. ”Dog efter Facchetti, som tog starten, men efter halvanden omgang havde jeg overhalet dem foran og førte – dog kun i et enkelt sving, for da lavede jeg en kørefejl og var nede som 7’er igen…” Mikkel fik dog arbejdet sig godt op igennem feltet og fik blandt andre også overhalet Facchetti igen.

”Og så var sølvet hjemme, hvis jeg holdt mig på hjul. På næstsidste omgang fik jeg lagt så meget pres på den førende nordmand Kevin Horgmo, at han lavede en fejl, og så kunne jeg køre i mål som vinder af andet heat. Det var en dejlig afslutning på EM-sæsonen. 3’er på dagen og vinder af EM sølv,” fortæller en glad Mikkel, der var glad for den store opbakning.

”Tusind tak til alle de danske tilskuere, som tog turen til Sverige for at heppe på os, også til dem, der sidder bag skærmen hjemme og følger med – og til alle dem, der bakker op på de sociale medier. Det betyder rigtigt meget,” lyder det fra EM-sølvvinder Haarup.