Venstre går til kommunevalg 2017 med troen på, at de kan fortsætte de gode resultater for kommunen. Her bliver givet flere penge til varme hænder, her støttes kulturinstitutionerne. Flere arbejdspladser, flere boliger og opprioritering af idrættens faciliteter

Venstre mener i deres valgprogram at det går rigtig godt i Randers.  Kommunen er på vej i den rigtige retning, og paletten rundt bliver der delt penge ud til de projekter og tiltag, der betyder mest for kommunen, skriver de i deres valgmateriale, som er sendt ud i forbindelse med pressemødet de afholdt onsdag i sidste uge.

Blandt andet slår Venstre til tromme for at de har søsat projekt Byen til vandet, der giver store udviklingsmuligheder for byen Randers. De skriver i deres valgprogram:

“Projektet ”Byen til vandet” er blevet sat i søen og medfører nu spændende boliger ved havnen, klimasikring af byen og en ny bro over Randers Fjord for enden af Pieren, der samtidig gør transporten over Randers Bro nemmere, for både erhverv og private. Vi har i budget 2017 gjort det muligt at sikre driften af det forhåbentlig snarlige flodbad”.

Foruden dette projekt er der lanceret et landdistriktsudvalg der hvert år får tilført to millioner kroner.

Også kulturen har fået et løft, ifølge Venstre.

“Vi har tilført Turbinen og Egnsteaterets talentskole økonomi, ligesom vi har støttet stamudstillingen på Museum Østjylland”.

Flere arbejdspladser
“Sunde lokale virksomheder med gode arbejdspladser er helt afgørende for, at vi fortsat har råd til mere tryghed, omsorg og livskvalitet for vores børn, unge og ældre. Derfor er vi i Venstre tilfredse med: At ledigheden er faldet til under landsgennemsnittet, at der er skabt 1.000 flere arbejdspladser hos vores virksomheder, og at der er dobbelt så mange virksomheder i Randers med vækst som i Midtjylland generelt”, lyder det fra Venstre.

Og så mener man at der – trods hvad der bliver sagt rundt omkring – er brede forlig i byrådssalen:

Brede forlig skaber de bedste beslutninger. Derfor er vi i Venstre uhyre tilfredse med, at 95 procent af samtlige byrådsbeslutninger, de seneste fire år, er vedtaget med et cirka 80 procents flertal”, siger de.

Kommunens økonomi er styrket de seneste fire år. Kassebeholdningen er styrket med netto 120 millioner kroner. Trivslen blandt kommunens medarbejdere er stigende, og sygefraværet er faldet med cirka tre dage per ansat. Alene dette har frigjort cirka 50 millioner kroner ekstra service til borgerne.

Og denne tendens skal fortsætte mener de i Venstre. De går på valg på at denne udvikling fortsætter:

“Randers Kommune har fart på i disse år, og Venstre vil sikre den fortsatte fremgangved at udbygge vores infrastruktur, særligt E45 og en ny bro over fjorden. Ligesom vi vil arbejde vedholdende på at øge bosætningen og et erhvervsliv i fortsat vækst.

Med vedtagelsen af ”Byen til vandet” har vi skabt fundamentet for fortsat at udvikle Randers by. Ibrugtagen af grundene rundt om havnen vil understøtte den store vækst i befolkningen, vi oplever i Randers Kommune i disse år, og byen til vandet skaber ud over spændende boliger også grundlaget for, at vi kan klimasikre vores by mod oversvømmelse. Ligeledes skaber den nye bro over fjorden for enden af Pieren en bedre trafikafvikling over Randers Bro. Alt sammen understøtter dette, at flere virksomheder og borgere vælger Randers til, at virksomhederne finder vores erhvervsvenlighed forbedret, at grundsalget er tredoblet, at vi bliver cirka 600 flere borgere hvert år, at ledigheden falder hurtigere i Randers end i sammenlignelige kommuner og at der er skabt over 1.000 nye arbejdspladser i Randers Kommune over de seneste fire år”.

Venstre vil forbedre Infrastrukturen omkring Randers. Det sker ved beslutninger truffet lokalt med opførelsen af en ny bro over fjorden for enden af pieren ved skabelsen af ”Byen til Vandet” og samarbejdet med Business Region Aarhus om at udvide 3. spor på E45 mellem Randers og Vejle

Randers Kommune oplever vækst, og i Venstre ønsker de, at væksten opleves i hele kommunen. Derfor støtter de nye boligprojekter både i byen, som eksempelvis Sporbyen, Thors Bakke, et nyt midtbycenter, og projekter i landdistrikterne som eksempelvis nye byggegrunde i Øster Tørslev og Havndal.

“Venstre vil forbedre den positive udvikling med flere arbejdspladser og højere beskæftigelsesgrad. I Venstre har vi fokus på, at fastholde og udvide uddannelsestilbud for derigennem at sikre kvalificeret arbejdskraft. Venstre vil fortsat afvikle dækningsafgiften”, siger de.

“Hvor vi tidligere kun voksede med 200-300 nye borgere, er vi nu oppe på cirka 600 nye borgere årligt. Det er vigtigt, at vi tager godt imod vores tilflyttere, og derfor har Venstre været med til et nyt tiltag, hvor vi inviterer de nye borgere til et introduktionsmøde med Borgmesteren, der byder velkommen og fortæller om kommunen”, siger Venstre.

Når vi i kommunen oplever den positive vækst, er det vigtigt, at der også sikres nye boliger. Randers har derfor historisk gang i rigtig mange bosætningsprojekter; både lejligheder, rækkehuse og et familiehuse. Særligt bør nævnes udvidelsen af Thors Bakke med plads til over 100 ungdomsboliger og 11.000 kvm. leje- og ejerlejligheder, Munkdrup-udstykningen, hvor en ny by på cirka 20.000 indbyggere tager sin spæde start i den smukke natur ved Paderup og tæt på motorvejen. Endelig vil ”Byen til vandet”- projektet frigøre over 80 ha til bynære og naturskønne boliger lige ned til Gudenåen og havnen.

Rigt liv i Randers
Venstre tror på at det kan betale sig at investere i bredde og eliteidrætten, derfor vil de også fortsætte den kurs der er lagt de sidste mange år. Med kraftcentre i Hornbæk og Harridslev og med en ny Hal 4 mener partiet at kommunen er godt på vej og måske kan det blive til en medalje ved OL i 2020. Det er et ønske fra Venstre at Randers høster frugt af de mange investeringer. Men vigtigst af alt er at breddeidrætten har gode kår så blandt andet de mange børn i kommunen har mulighed for at dyrke idræt i deres fritid. Derfor har man også nedsat hallejen og vil sænke den yderligere med 50 procent.

Også skolerne er blevet løftet, mener venstre. Den nye skolestruktur har gjort  at der er frigivet penge til driften og investeringer i blandt andet IT. Dette gør at folkeskoleeleverne bedre kan stå imod det stigende krav om it-kundskaber i fremtidens samfund.

Desuden vil Venstre styrke børneinstitutionerne, samt hele ældreområdet med fokus på demens.

Randers Sundhedscenter er den største investering i ny Randers Kommunes levetid, og det er samtidig en investering, der har vist sit værd.

Randers er blevet markant sundere fra 2010 og til nu. Ad tre omgange har regionerne siden kommunalreformen undersøgt kommunernes sundhedsprofil. Undersøgelsen i 2010 viste, at Randers Kommune havde den tungeste mest sygdomsbelastning og dermed den værste sundhedsprofil af de 19 kommuner i Region Midtjylland. I den seneste undersøgelse er Randers rykket op ad sundhedsbarometeret til plads nr. 12. Derfor skal Sundhedscentret stadig have tilført penge.

Desuden skal der være bedre forhold for cyklister. Det har længe været en mærkesag for Venstre, og de vil fortsat støtte arbejdet med bedre cykelforhold; både til gavn for fritidsmotionister og idrætsudøvere, – men også for de mange borgere der i dag passivt transporterer sig til og fra arbejde, og hvor cyklen er et oplagt alternativ.

Og endelig skal der et nyt hospice til Randers. Venstre vil arbejde for, at  Randers Kommune får et regionalt hospice, så man kan tilbyde både syge borgere og deres pårørende de bedste rammer i den svære stund.