Randers HF & VUC har haft besøg af de to kendte forfattere Abdel Aziz Mahmoud og Morten Pape, der holdt foredrag om kulturmøde for alle skolens elever og kursister

 

Randers HF & VUC arrangerer en række fællestimer, der typisk har et samfundsmæssigt eller kulturelt indhold. Nu er skoleårets række af fællestimer kickstartet med et foredrag for alle skolens elever og kursister, der har oplevet Abdel Aziz Mahmoud (journalist og forfatter til ”Hvor taler du flot dansk!”, 2016) og Morten Pape (forfatter til ”Planen”, 2015).

I dialog med hinanden og publikum satte de to forfattere fokus på mødet mellem forskellige kulturer. De er begge vokset op i et miljø, hvor de etnisk adskilte sig fra flertallet – Morten Pape som etnisk dansker i et socialt udsat boligområde på Amager og Abdel Aziz Mahmoud med arabisk baggrund i et parcelhuskvarter med danske naboer på den anden side af hækken.

”Abdel og jeg har vidt forskellige fortællinger, men vi er fælles om et budskab om, at vi skal have fokus på nuancer og relationer mellem mennesker i stedet for at opdele hinanden i kasser, og jeg håber, det kan inspirere andre,” lød det fra Morten Pape efter foredraget.

”Begge vores historier er personlige og ikke politiske. Vi er vant til at placere meget ansvar hos samfundet og politikerne, men vi har også selv et ansvar som kolleger og venner for at få tingene til at fungere. Jeg håber, de unge her i dag kan oversætte vores historier til deres eget liv og få lyst til at engagere sig og tage ansvar for at skabe et bedre samfund på tværs af mennesker,” tilføjede Abdel Aziz Mahmoud.

 

Perspektiv

For Randers HF & VUC er det afgørende, at fællestimerne giver et større perspektiv på den daglige undervisning.

”Som uddannelsessted ønsker vi at inddrage aktuelle problemstillinger i undervisningen, så vi rækker ud i virkeligheden og afspejler verden omkring os. Det er helt afgørende for os, at vi er med til at uddanne og danne demokratiske borgere, der har en nuanceret forståelse af det multikulturelle samfund, vi lever i,” lyder det fra Maja Vendelboe, der underviser på HF og har været med til at planlægge foredraget.

”Samtidig er det meget aktuelt at diskutere kulturmøde på vores skole, hvor elever og kursister kommer med meget forskellige baggrunde og netop har taget hul på et nyt skoleår, hvor fællesskabet skal fungere i de enkelte klasser og hold.”