Trafikskilte på indfaldsvejene til Randers by skal i fremtiden lede den tunge trafik uden om centrum. Målet med initiativet er mindre trængsel og forurening i midtbyen

 

Randers byråd vedtog i 2015 en mobilitetsplan, der skal gøre det nemmere og mere miljørigtigt for borgerne at gå, cykle og køre i bil i kommunen. I planen indgår også, at skilte ved indfaldsvejene skal guide den tunge trafik væk fra bymidten. De skilte er nu på vej op.

Det glæder Torben Bach, der er direktør for transportvirksomheden Bach & Pedersen Fragt A/S i Randers:

“De fleste bilister og lastbilchauffører kører gennem Randers by, fordi det er den vej, de plejer at køre og den vej, som deres GPS viser. Men ruten gennem byen er ofte proppet med biler. Det stresser vore chauffører, for det koster tid at sidde fast i en kø. Derfor er det en god idé, at sætte skilte op, der viser en hurtigere rute til motorvejen,” siger Torben Bach.

 

Mindre trængsel og forurening

De nye skilte leder lastbiler, der kommer fra nord og øst, den hurtigste vej til motorvejen udenom bymidten:

“Byrådets mobilitetsplan og dette initiativ skulle gerne betyde færre lastbiler på Randers bro og gennem midtbyen, sådan at der fremover bliver mindre trængsel og forurening i Randers til glæde for alle,  der færdes i byen. Skiltene er især målrettet de lastbilchauffører, som ikke er lokalt kendte, og ikke har et ærinde inde i byen,” siger Frank Nørgaard, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

Han håber, at de nye vejvisere vil øge fremkommeligheden i Randers by.