Stik modsat den legendariske komikers egen forvent­ning om at stille træskoene, så lever John Cleese stadig i bedste velgående og vender nu tilbage til Danmark. Han besøger både Randers, København og Aalborg med sit “Last to see me me before I die”-show – måske for sidste gang

 

Den nu 77-årig John Cleese gæstede i 2016 Danmark, hvor han kiggede tilbage på en imponerende karriere som komiker, skuespiller og forfatter. Humoren er stadig spiddende og sort, filteret ikke eksisterende. Nu lægger han vejen forbi Randers og Værket med sit seneste show “Last time to see me before I die”.

Den britiske legende blev skilt fra sin kone gennem 16 år, Alyce, som i den forbindelse modtog cirka 120 millioner af Cleeses formue. Nu er han færdig med afbetalingen til ekskonen, føler sig fri til at gøre, hvad han har lyst til, og er formodentlig i gang med at forsøde de sidste år af sit liv.

Cleese havde stor succes med Monty Python fra 1969-1974, hvor han var medforfatter til – og havde hovedrollen i den udødelige “Dead Parrot”-sketch. Han stod også bag “The Ministry of Funny Walks” og endte med at forlade truppen for at skabe sin egen serie, “Halløj på badehotellet” (“Fawlty Towers”). Denne gjorde Cleese til det mest succesfulde Monty Python-medlem, og han har siden med­virket i en række film: “Fisken de kaldte Wanda” og “Fierce Creature” – som han selv har skrevet, “Harry Potter og De Vises Sten”, “The Day the Earth Stood Still” og “Charlie’s Angles: Full Throttle”. Ud over film har han lagt stemme til en del karakterer i tegnefilm som “Trolls”, “Planes”, “Valiant” og “Shrek”-serien og kan med bogen “Men altså …” (“So Anyway”) også kalde sig forfatter.

Komikeren har kigget ind i krystalkuglen og har forudset, at han snart har fortalt sin sidste joke, så dette er højst sandsynligt sidste chance for at opleve John Cleese live, når han gæster Danmark til maj med sit “Last time to see me before I die”-show.

Billetsalget starter onsdag 30. august kl. 10.00.