Efteråret står i valgkampens tegn. Og denne gang byder valgkampen på et nyt kampagnetiltag på tværs af midten. V og S debatterer i nyt program på YouTube

 

Iben Sønderup (S) og Louise Høeg (V) sidder begge i byrådet og genopstiller til byrådsvalget 21. november. De lancerer nu deres eget YouTube-program ”Modsætninger mødes”. Allerede nu kan man se en intro til programmet på YouTube på dette link: https://www.youtube.com/watch?v=W7pgxLz4ZmM

Dagen efter hvert byrådsmøde vil de to politikere debattere udvalgte byrådssager. Og vælgerne kan så følge med på nettet og finde ud af, hvad der rører sig i politik netop nu. Programmerne vil vare ca. 10 minutter.

“Mange mennesker orker ikke at følge med i de lange byrådsmøder, som ofte varer 7-8 timer. Her i efteråret får de nu chancen for at få et indblik af 10 minutters varighed,” siger Louise Høeg.

Høeg og Sønderup vil ikke kun diskutere de sager, der naturligt rammer nyhedsstrømmen næste dag, men også tage fat i nogle af dem, de færreste hører om.

”Der er rigtig mange sager på hvert byrådsmøde, og umiddelbart vælger pressen jo dem ud, der har den største nyhedsværdi, er mest aktuelle og berører flest borgere. Men der er mange andre sager, der umiddelbart ikke er de store kioskbaskere men alligevel af vidtrækkende betydning. – Dem vil vi gerne tage fat i,” siger Iben Sønderup.

De kommer fra hver sin side af den politiske midte, men deler en nysgerrighed overfor nye ideer og projekter og et fokus på at udvikle Randers Kommune.

De sidder desuden ikke i samme udvalg, og sidder derfor med forskellige sager og vinkler i det daglige politiske arbejde.

Mange har åbenbart den opfattelse, at vi ikke bestiller andet end at råbe af hinanden i byrådssalen. – Det er langt fra rigtigt. – Der er rigtig mange saglige debatter, og det gælder bestemt også i udvalgene,” mener Louise Høeg.

“Det bliver ikke et program hvor vi kommer til at konkurrere i at råbe højest. Vi vil derimod på bedste demokratiske vis lytte til hinandens argumenter og forklare, hvorfor vi i byrådssalen har stemt som vi har,” forklarer Iben Sønderup.

Både Louise Høeg og Iben Sønderup genopstiller til byrådsvalget 2017, og Høeg stiller desuden op til regionsrådsvalget, mens Sønderup er folketingskandidat.