Der har her i eftermiddag – torsdag 31. august – været pressemøde for det forestående Watermusic, der skal fylde havnen i Randers med lyd, lys og sang. Bag eventen står Randers Egnsteater, der barslede med idéen for omkring tre år siden – nu står det hele klar til de 12.000 publikummer lørdag og søndag

 

“Tine Eibye og jeg sad i en båd på vandet – vi drømte om at gå på vandet og sætte ild til det – og så en masse guitarer på kanten til at spille det hele op – det var det vi havde lyst til, og det er blevet til watermusic. Meget større end vi har turde håbe på”.

Sådan var ordene fra teaterleder fra Randers Egnsteater Peter Westphael, da han indledte pressemødet på Pakhuset kl. 14.00. Med sig havde han koordinatorer, danser, instruktør, scenograf og korleder samt Oh Land og den unge Oliver, der skal synge sammen med Oh land på vandet i havnen. De to optrådte sammen i TV2 programmet Voice junior. Alle er det meget begejstrede for resultatet og instruktør Kevin Finnan måtte endda knibe en tårer, da han er meget involveret i projektet følelsesmæssigt. Han sagde:

“Tak til Peter (Westphael) for at tænke så stort, det kan vi lide i Motionhouse. Jeg har været rundt i byen for at opsnappe stemningen for at få historien og høre om folks fremtidsdrømme for Randers. Det har været et fantastisk samarbejde med alle der har været involveret, og det har været stort at møde Oh Land, som jeg aldrig havde hørt om før. At se hende fortolke historien, og se hvordan hun arbejder som artist. At høre hendes musik, og det der kommer fra hjertet. Jeg har været meget påpasselig med at give hende frihed og plads til at kunne udfolde sit talent, og det er der kommet noget enestående ud af”, sagde Kevin Finnan.

Alle medvirkende fik en stor oplevelse til teknisk prøve onsdag og alle er fyldt med benovelse over det har kunnet lade sig gøre at sætte så stor en international forestilling op i Randers. “Når folk er engagerede og giver alt, hvad de har i sig, så kan tingene lade sig gøre”, sagde Kevin Finnan.

Den aarhusianske scenograf Sus Haugland har sørget for at lave havnen om til et fortællende univers, trods det rå og kantede omgivelser

Hele processen har til tider været skræmmende og fantastiske fortalte en af danserne også til pressemødet. Han har sammen med de andre befundet sig i Randers gennem længere tid, for at få det hele på plads, og nysgerrige randrusianere har da også kunnet følge bevægelserne på havnen op ad mure og på vandet og i luften.

Alt sammen noget der kulminerer på lørdag cirka kl. 22.00, når faldskærmsudspringerne skyder det hele i gang på vandet.

Watermusic handler om at skabe sig et hjem – det er noget Oh Land har kunnet sætte sig ind i som turnerende musiker.

“Det at have et hjem at vende hjem til. Hvad er et hjem? Det er noget randrusianerne har skullet definere både som pramdragere og fiskere, når de er vendt hjem efter arbejde. Og det er dem, der har opbygget Randers, hvor folk stadig forsøger at skabe sig det bedste hjem. Det forsøger vi at fange i forestillingen”, sagde Oh Land alias Nanna Øland Fabricius.

“Jeg håber at publikum ser og hører noget, som de aldrig har oplevet før. At de måske kommer til at føle, at verden er lidt større end man lige går og tror”, siger Oh Land.

Forestillingen har generalprøve fredag aften, hvor der næsten er udsolgt. Der er premiere lørdag aften med deltagelse af Hendes kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. Søndag er sidste forestillingsdag.

Det er vigtig at pointerer, at der vil være spærret i havnegade både fredag, lørdag og søndag aftenen fra kl. 18-24.