En veteranstrategi for Randers Kommune er nu enstemmigt vedtaget.

I Socialdemokratiet er vi rigtig godt tilfredse med, at vi nu vedtager en veteranstrategi.   I vores budgetforslag sidste år havde vi afsat 750.000 kr. til veteranområdet.

Vi synes at arbejdet med at udforme en veteranstrategi har været en god proces. Der har været oplæg fra fagfolk og arbejdsgruppemøder, som jeg selv har deltaget i.

Det har resulteret i en veteranstrategi, der kommer godt rundt om de ønsker, der har været fra veteranerne selv og deres pårørende.

Det bliver en læreproces for os i Randers Kommune, for det er jo første gang, vi udformer en veteranstrategi. Og derfor er det også vigtigt at vi fortsat lytter de organisationer, vi har her lokalt – det kunne være veterancafeen og Danmarks Veteraner, som er en landsdækkende organisation.

Det bliver spændende at følge, hvordan veteranstrategien kommer til at virke – vi i Socialdemokratiet vil følge arbejdet tæt. Og bliver der brug for justeringer undervejs, så er vi klar til at se på det.

Men det, der foreligger nu, lægger op til anerkendelse og imødekommenhed over for vores

veteraner.

Til dette års flagdag skal der for første gang uddeles nogle børnemedaljer. Og det er rigtig godt, for der er ingen tvivl om, at det har en stor betydning for børn, når de må undvære deres mor eller far til så alvorligt et arbejde.

Det var et enigt byråd, der besluttede at sætte dette arbejde i gang. Tak til alle for opbakningen og det gode arbejde.

 

 

Iben Sønderup

Byrådsmedlem for Socialdemokratiet