Hvert efterår udgiver Dansk industri(DI) en undersøgelse af det lokale erhvervsklima. For Randers er DI´s overskrift desværre ”stagnation eller ligefrem nedgang præger årets resultat af undersøgelsen for Randers´ vedkommende”, siger Torben Hansen, borgmesterkandidat for Socialdemokraterne i Randers

 

Randers kommune er faldet to år i træk i DI´s undersøgelse(fra 36 til nu 56). I øvrigt sammenfaldende med, at flertal i byrådet tog erhvervspolitikken væk fra erhvervs- og landdistriktsudvalget og lagde det i økonomiudvalget med borgmesteren som formand.

”Et velfungerende erhvervsliv over hele kommunen og velfungerende offentlig service, veje, broer mm. er afgørende for os alle – og servicen overfor borgere og virksomheder skal forbedres” siger den socialdemokratiske borgmesterkandidat Torben Hansen og fortsætter:

”Signalet er meget klart. Der skal satses på lokal infrastruktur og blandt de øverste på Socialdemokratiets ønskeliste for store infrastrukturprojekter står bl.a. en ny forbindelse over fjorden, udvidelse af E45, samt forlængelse af Ringboulevarden til Udbyhøjvej – men infrastruktur er også kollektiv trafik der dækker hele kommunen – og dermed også borgere og virksomheder udenfor Randers”.

Socialdemokratiet glæder sig over at bl.a. jobcentret får gode karakterer.

”Vi har nogle meget dygtige uddannelsesinstitutioner i Randers, HF & VUC, Tradium, VIA, gymnasierne, erhvervsakademiet mm – der sammen med arbejdsmarkedets parter har et fortræffeligt samarbejde – stor ros til det og disse institutioner sammen med et sprudlende aktivt kulturliv, egnsteatret, Værket, livet i forsamlingshusene bidrager positivt til kommunens liv og image, hvor kommunen iflg. DI undersøgelsen kan gøre det bedre” siger Torben Hansen og fortsætter

”men byrådet har altså noget at indhente og der vil Socialdemokratiet stå i spidsen for et bredt samarbejde med respekt for hinanden og ordentlighed”.