De vil hellere arbejde for det brede samarbejde og er ikke personfikserede, som de mener at det nuværende Byråd er. De kigger på bolden i stedet for manden og vil arbejde for et forenet Randers, siger de

 

De vil have gjort op med den dårlige stemning og det betændte politiske miljø, de mener hersker i det lokale byråd. De vil samle Byrådet i et tværpolitisk samarbejde, for det er tydeligt at de nuværende medlemmer ikke kan lide hinanden, mener de i Fusion Randers.

“Vi skal have Randers i fokus, og så er det sådan set lige meget hvilket parti eller hvilken liste du kommer fra. Hvis ideerne og visionerne er gode, så skal man kunne snakke sammen”, siger et af medlemmerne fra det nye Fusion Randers, Mathias Tvenstrup.

Han er tidligere medlem af Venstre og som de andre medlemmer der er samlet om bordet denne mandag er det også Morten Munk Andresen, der er tidligere Konservativ og Michelle Linde, der er formand for Ungerådet og studerende, og Jesper Bræmer, der er tidligere Liberal Alliance medlem. Listen tæller også Ole Jacobsen, tidligere Radikal.

På mandagens møde for alle interesserede håbede man at kunne finde kandidater, så der kunne udarbejdes en liste med ti personer til det kommende Kommunalvalg.

 

Fremad

Alle har forskellige baggrunde for at stille op for netop Fusion Randers. Flere er trætte af den tone der er i de forskellige partier og andre vil hellere koncentrere sig om det politiske arbejde i stedet for den personhetz, der ifølge Fusion Randers foregår i byrådet.

“Vi skal selvfølgelig ikke skyde på nogen, og vi vil ikke være en del af det, der er. Vi vil kigge fremad på, hvad der skal ske med kommunen og borgerne. Vi er ikke involveret i den historik, der er i byrådet”, siger Morten Munk Andresen.

Og det er jo hørt før – at man vil Randers og dens borgere og ikke vil tage del i personfnidder. Så hvorfor er det anderledes med Fusion Randers?

“Vi er ikke bare politikere men ildsjæle”, siger Michelle Linde.

“Vi har Randers i fokus og det betyder noget for os, at vi sidder med folk af samme mening og med samme følelse. Når man sidder så mange ildsjæle, så gør det en forskel og så kan det lykkes”.

Mathias Tvenstrup supplerer:

“Det skal handle om Randers. Vi kan godt have forskellige holdninger, men vi mødes om Randers og hvad der er bedst for kommunen”.

En fusion gør jo stærk, mener Morten Munk Andresen, og med fælles prioriteringer kan man tænke langsigtet.

 

Fordel med liste

Fusion Randers mener, at det er mest hensigtsmæssigt med en liste, når det handler om lokalpolitik, for ikke at være fedtet ind i partipolitikken fra Christiansborg.

“Og Randers er altså ikke større end at man burde kunne samarbejde. Derfor er det godt med lokallisterne, der ikke skal forholde sig til det landspolitiske, men kan koncentrere sig om, hvad der er bedst lokalt”, siger Jesper Bræmer.

Fusion Randers har fem grundsøjler de vil forholde sig til i forhold til det lokalpolitiske. Det er visionært, borgernært, positivt, fremadrettet og ansvarligt. De siger selv på deres hjemmeside at:

“Vi er Fusion Randers både på ordets ene og anden betydning. Vi er Fusion Randers, fordi vi har vores kommune kært. Vi vil Randers. Randers som by, Randers som kommune og Randers med sit fantastiske opland af større og mindre samfund, der gang på gang viser, de kan løfte sig selv. Vi vil Randers for den fantastiske natur, de gode muligheder og den jyske ånd, som er groet op af mulden igennem hårdt arbejde og kreative sjæle; en helt speciel ånd, som man ikke finder andre steder.

Vi er også ordets anden betydning. Vi er anderledes. Vi er ikke til for at følge en ideologisk linje eller skulle stå på mål fra landsdækkende partier og deres udmeldinger. Vi er her, fordi vi har en mission sammen; vi vil Randers det bedste. Vi er hverken blå, røde, gule, grønne eller en hel tredje farve. Vi er ildsjæle, der vil gøre en forskel for randrusianeren og dennes liv og tilværelse, i det område vi har kært. Vi er anderledes, fordi vi vil Randers det bedste, og fordi, vi ikke er her for at få taburetter eller andet magt og midler. Vi gør det for os selv og vores kommune. Fordi vi er Fusion Randers.”

Og Michelle Linde supplerer:

“Det er vigtigt at slå fast, at vi ikke kun er blå. Vi vil det tværpolitiske samarbejde for et fælles mål – kommunen – Randers skal være i fokus”.

 

Respekt og tillid

For Fusion Randers handler det om gensidig respekt og tillid til hinanden – både i listen men også til de andre medlemmer af et byråd.

“Vi skal jo kæmpe frem mod et fælles mål, så nytter det ikke noget at sidde og bekæmpe hinanden fordi man kommer fra hvert sit parti. Jeg er træt af, at der er så meget personpolitik i Randers”, siger Mathias Tvenstrup.

“Og det må så betyde at man nogle gange må æde sin egen hat for at komme videre, men det kan vi gøre, fordi vi har respekt for hinanden i Fusion Randers”.

De mener, at der er mange dygtige politikere i Byrådet, men de piller hinanden ned, i stedet for at tale hinanden og Randers op.

Og de vil ikke pege på en borgmester her og nu.

“Vi appellerer til, at hvis hverken Claus (Omann Jensen (V)) eller Torben (Hansen (S)) kan samle Byrådet skal der nok andre i spil, der kan. Men lige nu er der for meget personfnidder”, siger Morten Munk Andresen.

De har ikke selv en borgmesterkandidat, men stiller ti personer op på en åben liste.

De kigger ikke på partifarve, for alle har reelt noget at byde ind med, mener Fusion Randers.

“Vi mener faktisk ikke, at partipolitik hører hjemme i lokalpolitik, for der er andre ting, der skal tages hensyn til lokalt end der er nationalt”, siger Mathias Tvenstrup.

Lokalpolitik handler om mennesker, mener Fusion Randers.