Hele holdet bag dette års Randers revy har været samlet til prøver gennem halvanden uge og der er blevet grinet meget. Randrusianerne kan forvente livsstilskomik, politisk satire og ikke mindst fjollerier på de skrå brædder – blandt andet kommer Trump og Inge Støjberg forbi Randers stærkt forfulgt af et irsk folkband, der er hyret ind for at fejre de ti års sommerrevy i Randers

Og er der så noget der er for stærkt til ikke at komme på scenen i år? – ja det er der

“Prins Henrik har vi ikke med. Med den seneste udvikling har vi ikke taget noget med – men det interessante her ville jo være at gå efter medierne i stedet for. Det de skriver ligner jo efterhånden en tråd på facebook”, siger Jacob Morild. “Men vi kan ikke nå det hele”.

Generelt er hvad folk kan tillade sig at skrive eskaleret mener skuespillerne. Rasmus Krogsgaard siger:

“Der er kommet en tendens hvor man må sige hvad man har lyst til, netop fordi vi har ytringsfrihed og må sige næsten alt. Man behøver ikke vide noget mere man skal bare føle – det behøver ikke kommer forbi hovedet først”, siger han og griner.

De andre griner med – jo vi ved alle godt hvordan det foregår on-line og her er rigeligt med stof at tage af. Men de skal hele vejen rundt i revyen og kan ikke tillade sig at dvæle ved en enkelt ting.

“Virkeligheden overgår jo fantasien, og vi kan ikke have alt med”, siger Pernille Schrøder, der blev kåret som årets revykunster for anden gang sidste år.

Men revyen kommer ind på den politisk dagsorden, der har udspillet sig over de sidste halve år og den kommer ind på tidens tendenser og trends.

Arbejder på kryds og tværs
I Danmark er den en flok skuespillere, der hver især tager rundt til Revydanmark for at være med i forskellige forestillinger, og de kan ikke undgå at rende ind i hinanden på kryds og tværs. Det gør sig også gældende med årets hold i Randers. Jacob Morild har været med i Randers i fem år, Pernille Schrøder i to år, Rasmus Krogsgaard i tre år. Krogsgaard var nomineret for Årets Parodi ved Charlies store Revygalla, der løb af stablen 27. august.

“Jeg havde ingen betænkeligheder ved at sige ja til at være med igen. Jeg kommer flyvende hvert tredje-fjerde år”, griner han.

“Men Randers har et rigtig godt publikum, der godt kan lide at grine. Og de er ikke bange for at vise at de morer sig. Og så er Pakhuset jo et dejligt sted at være og vi bliver behandlet godt”, fortæller han. “Jeg føler mig omfavnet”, supplerer han.

Det er der forresten også et nummer om i revyen – altså det at føle sig omfavnet.

Hver især har de arbejdet sammen i andre revyer også og ligesom andre revyer er denne skabt i tæt forening – det kommer, der det bedste resultat ud af, siger instruktør Jeanne Boel.

“”Skuespillerne er i de store linjer enige om tekster og instruktion i samarbejde med mig”, siger hun.

“Alle er inde over teksterne og de bedste revyer foregår altså på den måde”.

Hun spiller ikke med i år, da hun er blevet direktør for Sønderborgrevyen – og hun har slæbt Lone Rødbroe med sig derned. Så hende får publikum ikke at se i år i Randers – dog er hun med på sidelinjen som Jeanne Boels hjælpende hånd med det praktiske – både i Randers og i Sønderborg, hvor hun også står på scenen.

Jeanne Boel har før været direktør nemlig for Komedieteatret der – indtil det lukkede her i august – havde eksisteret i ti år. Men med den udvikling som turnéteatre har, er der ikke længere penge i det, og de stoppede, mens legen var god.

“Så jeg har prøvet det at skulle holde regnskab med et teater. Men det er da dejligt og en stor udfordring for mig at prøve det her. Jeg startede jo som danser, blev skuespiller, instruktør og manuskriptforfatter og nu altså også direktør. Det hele går i tråd med hinanden”, fortæller hun.

Ægtepar på arbejde
I år har Jacob Morild taget sin bedre halvdel Mette Marckmann med i revyen. Hun kender Randers rigtig godt, da hende bror er dyrlæge i Allingåbro, og hun fortæller at hun har klappet samtlige dyr på Norddjurs.

Sidst de to medvirkede i en revy sammen var i 2004 i Esbjerg. Familielivet er gået med at opdrage to børn, der nu er blevet så store, at de godt kan være alene hjemme et par dage.

“Og vi kunne godt tænke os at spille sammen igen å en revyscene, så det hele passede sammen i år”, fortæller Mette Marckmann.

De er dog ikke fremmed for hinanden å scenen de to ægtefolk. De spiller sammen i “Måske ku´ vi” en forestilling med Sebastians sange – den har kørt gennem otte år og skal spille på Café Liva igen til vinter.

“Ellers har vi spillet musicals og andre ting sammen. Men der er da nogle gange hvor vi ved at vi ikke skal kigge på hinanden for ikke at begynde at grine”, fortæller Mette og kigger på Jacob og så griner de to.

“Vi mødte jo også hinanden på job i sin tid – og ja så er vi aldrig gået hjem”, supplerer Jacob.

For teater er deres liv og der bliver også arbejdet derhjemme – der bliver udvekslet idéer og afprøvet sange og sketches. Alt sammen noget der bliver lidt nemmere, når man nu er sammen privat også.

“Du får jo sådan set mere inspiration, fordi vi begge ved, hvad det handler om – der er ikke langt fra idé til at prøve tingene af. Vi er gode til at inspirere hinanden – der er mere ping-pong mellem os fordi vi kender hinandens erhverv indgående”, fortæller Mette.

Det er også noget Rasmus Krogsgaard kender til – han er også gift ind i faget.

“Det er rart, der er nogen, der kan skubbe lidt til ens grænser”.

“Ja og forstår din metier”, siger Mette. “Det gælder jo for mange arbejdspladser”, skyder Jacob Morild ind:

“Også for Christiansborg – der er de godt nok ikke gift, men de lægger i med hinanden, og det kommer der mange sjove lovforslag ud af ind imellem”, griner han.

80 procent solgt
Ved redaktionens slutning i fredags var der allerede solgt 80 procent af billetterne til dette års revy og det er indehaver af Pakhuset Hans Christian Møller stolt af.

“Der har over ¨rene været en stødt stigning i billetsalget, og jeg tror det er fordi vi har hele pakken her. Modsat i Aarhus hvor de ikke kunne få deres revy til at gå – har vi her i Randers lykkes med at gøre det til en succes”, siger han.

Han mener også at det er derfor man kan trække de gode skuespillere til – netop fordi her er hele pakken.

“Du skal behandle dine kunstnere godt – og her er der ikke lange kommandoveje – vi går op og ned af hinanden i mange dage hele dagen og det bliver vi nødt til at have et godt forhold til hinanden for at kunne gøre”, siger Hans Christian Møller.

Fakta om Randers Revyen 2017
Fejrer 10 års jubilæum.
Medvirkende: Pernille Scrøder, Mette Marckmann, Rasmus Krogsgaard og Jacob Morild.
Kapelmester: Thomas Pakula
Instruktion: Jeanne Boel
Premiere: 13. september
Spilleperiode: torsdage, fredage og lørdage fra 13. september til 14. oktober.
Sted: Pakhuset, Kulholmsvej 4, 8930 Randers NØ
Køb billet : www.randersrevyen.dk

 

Der er allerede solgt flere end 3.000 billetter til Randers Revyens 10 års jubilæum, og seks spilleaftener er udsolgt. Men du kan stadig nå at købe en billet.