PostNord Danmark Rundt afvikler enkeltstart i Randers
Vel mangler der stadig 198 km efter enkeltstartsetapen i Randers i årets PostNord Danmark Rundt, men det skal ikke undre, om den 17.8 km lange enkeltstart i Randers fredag den 15. september får meget storindflydelse på udfaldet af det danske etapeløb i landevejscykling.

Torsdag, tredje etape, slutter feltet af i Vejle, transporteres derefter til Randers, hvor der er start fredag, inden sidste etape køres lørdag med start i Ebeltoft og mål i Århus.

På enkeltstartsetapen kommer rytterne blandt andet til at cykle ad kuperede landeveje parallelt med Randers Fjord – med start på Tørvebryggen ved Justesens Plæne og Gudenåen. Fra startområdet køres der syd om midtbyen, og opløbet bliver på Tørvebryggen ved Randers Regnskov.

Ruten lukkes for trafik
Enkeltstarten kræver en lukket rute.

Det betyder, at der under løbets afvikling er en væsentlig ændring af de trafikale forhold. Helt konkret bliver hele løbsruten spærret af. Det betyder, at dele af centrum, havnen og flere beboelsesområder bliver spærret for al biltrafik under cykelløbets afvikling. Biltrafikken må nemlig ikke krydse løbsruten eller køre på selve ruten.

Afspærringen af løbsruten får derfor betydning for både beboere, forretninger, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og gæster i Randers og omegn – og især i de områder, der ligger tæt ved eller på ruten.

Med tilmelding af tre teams fra henholdsvis Belgien, Holland og Italien er holdlisten oppe på i alt 16 hold – tre World Tour-mandskaber, syv Pro Kontinentalhold, fem danske Kontinentalhold og Team PostNord Danmark-holdet.

”Med aftalerne med de sidste tre teams, er feltet komplet. Ikke mindre end seks Tour de France-hold er med,” siger løbsdirektør Jesper Worre.

Felt uden Randers-drenge
Der er ingen Randers-drenge folk med på holdene.

Man havde håbet, at Rasmus Mygind var blevet udtaget til Riwal Platform Cycling Teams hold. Han gjorde det rigtig godt i sidste års udgave, men havde et alvorligt styrt på sidste etape, der satte ham ud af spillet i mere end et halvt år.

Mads Würtz Schmidt, der har fundet fredagens enkeltstartsrute til Jesper Worre, kommer ikke til start, da han og Team Katusha Alpecin koncentrerer sig om VM for hold i Bergen søndag 17. september.