Som politisk aktiv skal man finde sig i meget. Grænsen for hvad man som lokalpolitisk aktiv skal finde sig i, er for mit vedkommende ved at være nået. I kommentarsporet på et modindlæg i Amtsavisen, omkring LAs forslag vedr. en afskaffelse af boligreguleringsloven i Randers, er ”manden er da fuldstændig idiot, som resten af partiet de aner ikke, hvad der foregår ude i den virkelige Danmark og resten af verden.” trods alt noget mere nuanceret end ”er du bare dum eller hvad”. Fælles for langt størstedelen af de negative kommentarer er at de ikke forholder sig til indholdet, men udelukkende min person og partimæssige tilhørsforhold. ”Lige så uintelligent som JBO” er også en klassiker, der igen fraviger en hver form for saglig argumentation, hvilket den øvrige ”kritik” af min partifælle, folketingsmedlem Joachim B. Olsen i øvrigt også er.

 

Jeg er træt af, at man som spidskandidat for Liberal Alliance automatisk bliver til et hadeobjekt for folk, der er politisk uenige med partiet. Jeg er træt af at blive tituleret ”idiot” på åben gade, fordi jeg er iført en hættetrøje med partilogo. Jeg er træt af, at voksne mennesker i debatten på de sociale medier ikke kan forme et reflekteret modargument, men tyer til et og tostavelsesord som ”fjols”, ”Klaphat”. Jeg er træt af, at voksne mennesker skriver ”stop nu dit tuderi og indse, at du igen har leveret et læserbrev på så lavt et niveau, at det er grinagtigt”, og hellere vil lege keyboardkriger end skrive et modindlæg og tage en saglig debat.

 

Mange snakker om at klimaet og samarbejdet i byrådet er dårligt, men borgernes debatkultur står for nogles vedkommende også rigtig skidt til.  

Jeg vil ikke finde mig i at jeg, eller andre, skal udskammes fordi vi er fra ét bestemt parti. Jeg vil ikke finde mig i at blive råbt af på gaden, og jeg vil slet ikke finde mig i trusler om fysisk forulempelse. Man skal behandle andre som man selv gerne vil behandles, og det er mit budskab til de mange keyboardkrigere, der hver dag lige føler trang til at fortælle mig, hvor stor en idiot de synes jeg er. 

 

Anders Burlund

Spidskandidat Liberal Alliance Randers

Østervold 36 2.1

8900 Randers C