En rejse fra at være lokal gardinbutik til eksportvirksomhed sikrer nu Gardin Lis fra Randers en plads i finalen om Akademikerprisen 2017

 

Det har ikke altid været den lige vej til succes for Lis Bilde, ejer og direktør i Gardin Lis. I en branche, hvor normen er at eje og drive en gardinbutik som lokal virksomhed, indtil man går på pension, har hun dog valgt at tænke større. I dag er hun kvinden bag en virksomhed med 36 ansatte og kunder over det meste af Danmark og i udlandet.

En af nøglerne til udviklingen var, at hun ansatte Brian Sørensen, der er uddannet cand.scient.pol. Udover at det nok er de færreste med den uddannelse, som arbejder i en gardinvirksomhed, er det også et særsyn i branchen overhovedet at ansætte akademikere.

”Vi sælger i dag ikke bare til private men også til erhverv og offentlige institutioner. Og vi har taget hul på eksport. Vi går nye veje med leasing og genanvendelse af gardiner, det vi kalder Grøn Leasing. Vi tror på, at en type som Brian har medvirket til, at vi i dag står et andet sted end, hvad vi ellers ville have gjort. Så vi er selvfølgelig stolte over, at nogen udefra kan se værdien i det og sender os videre til finalen i Akademikerprisen 2017. Vi håber, at vi på den måde kan inspirere andre,” siger Lis Bilde.

Gardin Lis arbejder i dag også på at få de første Svane-mærkede gardiner i Europa.

 

Erhverv Randers nominerede
”Det har stor betydning for det lokale erhvervsmiljø, når vores virksomheder gør det godt og tiltrækker sig opmærksomhed. Vi er glade og stolte på virksomhedens vegne over, at Gardin Lis nu er nået hele vejen til finalen i kampen om Akademikerprisen 2017. Det er fuldt fortjent,” siger Jens Kristensen, direktør i Erhverv Randers.

Akademikerprisen blev uddelt første gang i 2015. Formålet er at sætte fokus på de job- og vækstmuligheder, der er i at ansætte akademikere i private virksomheder. En analyse fra Akademikernes A-kasse og Djøf viser, at ansættelsen af en akademiker skaber flere arbejdspladser, mere vækst og større overlevelseschance.


Konklusionerne i analysen er klare:

  • Akademikere betyder i gennemsnit 4,5 ekstra ansatte efter tre år. De nye job går i stort omfang til faglærte og ufaglærte. • Værditilvæksten er 38 procent højere.
  • Overlevelseschancen er 2,2 procent større.

Den 7. november får Lis Bilde at vide, om hun bliver den endelige vinder af Akademikerprisen 2017.
Læs mere om prisen her: https://aka.dk/for-virksomheder/akademikerprisen/