Ifølge en facebookopdatering fra Anders Buhl Christensen (V) er politikerne i Byrådet nu klar til at fremlægge et nyt budget for kommunen. Forhandlingerne sluttede ved 4.00 tiden natten til fredag. Det ser ud til at det er vedtaget med et snævert flertal, da Radikale allerede tidligt i processen forlod forhandlingerne for en uge tilbage. Men kl. 22.00 i aftes valgte også SF at trække sig. Budgettet skulle være klar til offentliggørelse kl. 10.00 i dag fredag

 

Også Socialdemokraterne kunne ikke nå til enighed med Venstre og DF, og de forlod også forhandlingerne ved 2.00 tiden natten til fredag.
I en pressemeddelelse skriver SF at de forlod forhandlingerne allerede kl. 22.00 torsdag aften efter ti timeres forhandlinger. Det skete efter, at partiet til sidst blev inviteret til at lande et budget, men uden at få nogle af deres mærkesager på bordet.
“Det var lidt underligt. Det siger ikke meget ‘bredt samarbejde’, at man inviterer nogen til bordet, men blankt afviser at gå på kompromis. Det kan vi jo ikke lægge mandat til. Så vi gik derefter,” fortæller SF-borgmesterkandidat Charlotte Broman Mølbæk, der selv var med hele dagen.
Hun fortæller, at ingen af partiets kerneområder, skolerne, specialundervisningen, handicap- og socialområderne samt familieafdelingen, kom i betragtning til noget signifikant løft.
“Vi havde ellers 160 millioner til rådighed. Vi var klar til at give 100 af dem til skolerne. Vi står med landets højeste mistillid til folkeskolen. De penge kunne faktisk have udbedret skaderne fra besparelser og løftet området. I stedet fortsatte pengegaverne til småprojekter. SF Randers ville have prioriteret de rigtige ting først,” siger Charlotte Broman Mølbæk.
Hun havde gerne set, at V-borgmesteren havde lyttet til det store mindretals advarsler om at lade skolerne og daginstitutionerne forblive i det minus, flere års nedskæringer har skabt.
Formand for SF Rosa Lykke Yde mener, at forhandlingerne på forhånd var rimeligt givet:
“Venstre og DF stemte skattestigningen ned i mandags, fordi de ønsker at fastholde nulkursen, hvor de kun tilfører akkurat nok penge til at dække rammebesparelsen,” siger hun, men forholder sig, trods dødvande i forhandlinger, optimistisk:
“Vi tror på, at rigtig mange er enige i med os, når vi siger, at der skal ske noget andet. At det er uværdig behandling af vores offentligt ansatte. Og vores børn og unge, vores fremtid,” siger hun og lover, at SF stadig holder fast i forhandlingerne:
“SF kommer med sit eget forslag til et budget, der viser, at der er penge nok til både social og økonomisk balance, hvis vi er nok, der vil. Og det tror vi bestemt, vi er. Så tak for snakken i denne omgang – efter valget skal vi nok rydde op efter jer.”
Også socialdemokraterne ville mere for velfærden og Torben Hansen, borgmesterkandidaten, siger at socialdemokraterne er meget optaget af de ældre, skolerne og de handicappede, men enderne kunne ikke nå sammen.