Randers Spildevand holder for anden gang i selskabets levetid forbrugervalg. Et valg, der giver dig medindflydelse på udviklingen og retningen i dit lokale forsyningsselskab. Valg af forbrugerrepræsentant til bestyrelsen er startet med kandidatopstilling og slutter med offentliggørelse af den valgte forbrugerrepræsentant 30. november

 

Randers Spildevands kunder har nu mulighed for at få indflydelse på udviklingen af deres forsyningsselskab, der dagligt renser spildevand og står for regnvandshåndteringen i Randers Kommune samt leverer drikkevand til Dyrby, Læsten, Fårup, Purhus, Nørbæk, Mejlby, Stevnstrup, Grensten og Helstrup. Som kunde ved Randers Spildevand kan man gøre sin indflydelse gældende ved selv at stille op som kandidat til Randers Spildevands bestyrelse og ved at stemme på den kandidat, som, man mener, kan gøre en forskel via bestyrelsesarbejdet. Valget af forbrugerrepræsentant til bestyrelsen er startet med kandidatopstilling og slutter med offentliggørelse af vinderen 30. november.

 

Brug din medindflydelse

Kravet om en forbruger i Randers Spildevands bestyrelse er indskrevet i vandsektorloven, og et krav som Randers Spildevand kun har gode erfaringer med. Første forbrugervalg i Randers Spildevand blev holdt i 2013, hvor den lokale VVS-installatør og indfødte randrusianer, John Sloth, vandt, og han var overhovedet ikke i tvivl om, at han skulle stille op.

“Jeg kan huske klokkeslættet for, hvornår jeg så annoncen. Kl. 6:10,” fortæller John Sloth med et smil og fortsætter:

“Jeg havde selv en træls oplevelse med en vandskade, så den episode røg frem på lystavlen, da annoncen stod i avisen. Ikke at servicen og behandlingen var dårlig, men jeg ville ind, så jeg kunne fremsætte kundernes synsvinkel”.

Men John kom ikke sovende til sin post som forbrugerrepræsentant.

“Man skal virkelig ville det. Det er et hårdt arbejde at skaffe stemmer, simpelthen forbi interessen for spildevand og vand ikke er så stor – og det forstår jeg ikke. Jeg håber, at flere vil få øjnene op for vigtigheden af de kerneopgaver, som Randers Spildevand løser, og at flere aktivt deltager, nu hvor man har muligheden”.

Og det er direktøren ved Randers Spildevand, Peter Christensen, enig i.

 

Forhåbentlig mange kandidater

” Jeg håber, at mange vil benytte chancen for enten selv at stille op eller at stemme på en af de opstillede kandidater. Spildevand, drikkevand og håndtering af regnvand er vigtige emner, som berører alle i kommunen. Derfor er vi glade for og ser det som helt naturligt, at vores kunder er med til at træffe beslutninger om vores serviceniveau, takster, udvikling, strategi- og investeringsplaner”.

Om den kommende forbrugerrepræsentant har et horn i siden på Randers Spildevand vil tiden vise, men direktøren byder alle velkommen.

“Vi ved jo ikke, om det er en ligesom John, der synes, vi kunne have taklet en situation anderledes – men vi byder alle velkomne. Og så er medarbejderne og jeg sikre på, at når repræsentanten ser, hvad vi kan, så gnaver hornet i siden ikke mere,” siger direktøren ved Randers Spildevand, Peter Christensen.

“Jeg havde en opfattelse af, at Randers Spildevand havde tunge og langsomme arbejdsgange. Ikke at det var min egen erfaring – men du ved, offentligt ejet. Og så havde jeg den holdning, at kloakbidraget var alt for højt. Jeg var helt forkert på den. Der er bare styr på biksen. Bidraget forbliver i Randers Kommune ved fysiske forbedringer og som lønninger til lokale håndværkere gennem sunde og gode investeringer, og så har de et eksemplarisk lavt sygefravær, kompetente medarbejdere – ja, jeg har ikke en finger at sætte på det,” siger John Sloth.


Stil op som kandidat
Kunne du tænke dig at være med til at præge udviklingen i Randers Spildevand, så åbner muligheden for at opstille som kandidat via valgportalen på forsyningens hjemmeside frem til 6. oktober kl. 12:00. Du kan læse mere om forbrugervalget på randersspildevand.dk

Hvem kan stille op?
Alle myndige personer, der har 10 stillere fra Randers Spildevands forsyningsområde.

Hvem kan stemme?
Alle forbrugere i Randers Spildevands forsyningsområde – både virksomheder og myndige privatpersoner.
Husk at registrere dig som vælger via den digitale stemmeportal på randersspildevand.dk. Du kan stemme digitalt via NemId. Som virksomhed skal du rekvirere en stemmekode. Valgperioden er fra den fra den 27. oktober kl. 8:00 til den 22. november kl. 12:00.

Hvem bor i Randers Spildevands forsyningsområde?
Alle myndige personer og virksomheder i Randers Kommune, som aftager en ydelse fra Randers Spildevand er stemmeberettiget til forbrugervalget.