Kommunal valget står for døren og de Randrusianske borgere skal til stemmeurnerne.

Hvad der afgør, hvor man sætter sit kryds er individuel fra borger til borger. Dog er der nogle faktorer der spiller ind før man skal stemme.

En af faktorerne er tro. Troen på at den politiker man stemmer på vil en det bedste og når vedkommende er valgt også vil bibeholde sine politiske ambitioner. Meget af det politikerne går til valg på kan være svært at overskue, så som økonomi, besparelser, skattepolitik o.s.v. Lur mig om ikke meget af det er valgflæsk, fordi man gerne vil genvælges. Derfor vil vi i Sociallisten arbejde for at gøre tingene meget mere gennemskuelig.

En anden faktorer er håbet. Det som holder os i live. Havde vi ikke håbet, hvad skulle vi så hige efter. Vi håber at vi har sat vores kryds rigtigt, vi håber det som politikerne lover også holder efter de er valgt. Dog bliver man mange gange skuffet. Vi i Sociallisten vil arbejde for at politiske valgløfter også bliver overholdt, når man er valgt.

Tillid, hvad er tillid? Tillid er det vi har når vi sender vores nærmeste (eller en selv) på sygehuset. Vi har tillid til at lægerne vil vores bedste. Vi har fuld tillid til at når vi sender vores børn i skole, at skolen så lærer dem noget, vi har tillid til at når vi bliver gammel at der er nogen der hjælper os når vi bliver svage (det er jo trods alt de ældre der har bygget det samfund op med de goder der følger med og som vi nyder i dag). Når vi har sat vores kryds til valget i november, så har vi tillid til systemet vil os det bedste og tage sig af de svageste i kommunen, hjælpe vores små poder på rette vej i livet, hjælpe de syge og svage i samfundet, pleje de ældre på en sober måde o.s.v. Vi i Sociallisten vil kæmpe for ordnede forhold på bl.a. de sociale områder og for at vi har en skole i udvikling. Vi tror ikke besparelser er vejen frem men derimod at investerer i vores børns fremtid. Det er jo trods alt dem der skal føre vores samfund videre.

Husk at hvis du som borger i Randers kommune stemmer, som du stemte sidste gang, så bliver det de sammen personer, der kommer til at sidde i byrådet de næste 4 år, den samme politik og den samme dårlige stemning og den evige kamp mellem højre og venstre side. Ingen bredt samarbejde.

Derfor anbefaler vi i Sociallisten, at man stemmer på de partier, der vil et nyt byråd. Et byråd hvor man arbejder på tværs af de politiske partier for at fremme sagen i stedet for at ”gå” efter manden. Det bedste ville være en mindretals borgmester, som er nødt til at arbejde bredt for at kunne får flertal til beslutningerne.

I min optik er der nok af valgmuligheder for at stemme et nyt byråd ind, da der opstiller 8 ”gamle” partier/lister og 8 nye. Et byråd der er interesseret i at foretage en demokratisk proces til fordel for kommunens borgere. Et byråd der er interesseret i at samarbejde bredt med politikere der kan og vil gå på kompromis. Et byråd hvor ”mudderkast” er tabu.

 

Palle Bertelsen, Sociallisten

Anemonevej 13

8930 Randers NØ