Randers fortjener den samme succes, som andre jyske byer oplever med f.eks.  Gigantium i Aalborg og Horsens’ sprudlende kulturliv. Den nye multiarena er en afgørende investering i Randers’ fremtid, hvilket forstærkes yderligere af, at byrådet tidligere har afvist en opgradering af den nuværende hal

Sådan lyder det fra Gitte Nørgaard, direktør for Arena Randers efter den senere tids debat om Hal 4. Hun glæder sig til at slå dørene op for den nye multiarena, der byder på 7.000 kvadratmeter med plads til 4.000 sportstilskuere, 6.000koncertgængere og et loungeområde for erhvervsfolk.

 

Randers på landkortet
Den nye multiarena med Hal 4 sætter Randers på landkortet over vigtige byer i Danmark. Vi kan lære meget af Horsens, Aalborg og Esbjerg, som alle har investeret i faciliteter, hvor børn, voksne og ældre kan opleve sport, koncerter og messer i inspirerende rammer. Randers har gennem årene tabt mange store arrangementer til andre byer, fordi vi ikke havde faciliteterne. Det har vi ikke råd til at blive ved med. Med den nye multiarena kan vi endelig byde ind pådisse arrangementer og tiltrække sportsudøvere, koncertgængere, messegæster og erhvervsfolk fra ind- og udland”, lyder det fra Gitte Nørgaard.

 

Konsekvenser hvis der ikke kommer multiarena
De sociale medier og dagspressen har den seneste tid skrevet om, hvor mange penge det er at Randers Kommune skal poste efter den nye multiarena de næste 30 år. Ingen skriver om, hvad det vil koste hvis ikke Randers Kommune sammen med Randers Idrætshaller laver investeringen.

Direktøren understreger, at Arena Randers’ nuværende Hal 1 i forvejen stod overfor en bekostelig million-ombygning af hensyn til bl.a. brandsikkerheden og tagets bæreevne, hvis nuværende forretningsomfang som minimum skal fastholdes. Byrådet i Randers har imidlertid besluttet, at man ikke vil poste flere penge i Hal 1, og derfor er multiarenaen og den nye Hal 4 den eneste måde hvorpå Arena Randers fremover kan være vært for store arrangementer og den fortsatte drift af arenaen.

Ikke at forglemme den afsmittende effekt de mange arrangementer vil have på byens erhvervsliv med overnatning, restaurantbesøg, besøg i vore turistattraktioner og handel i byen. Det giver synergi hele vejen rundt i kommunen – og ikke mindst flere arbejdspladser.

“Den nye multiarena vil gavne både kulturlivet, sporten, erhvervslivet og den enkelte borger. Det flotte indgangsparti, panoramavinduerne, hallen, caféen og loungeområdet vil glæde børn, voksne og ældre”, siger Gitte Nørgaard.

 

Fleksibel og bæredygtig
Den nye Hal 4 er designet til at være fleksibel med vægge, der kan køres op og ned, alt efter hvor stort arrangementet er. Der er lagt vægt på bæredygtige materialer og brug af lokale håndværkere, og byggeriet er designet på en måde, så de nuværende haller og bygninger bliver bundet sammen af den nye Hal 4. Således kommer Arena Randers til at fremstå, som om det hele er bygget på samme tid og er en del af den samme helhed.
Gitte Nørgaard understreger, at byggeriet af Hal 4 har sit eget budget og derfor ikke går ud over driften af kommunens øvrige haller.

 

Nu er det Randers’ tur
“Når man vil frem i verden og igen med på landkortet, så må man også investere. Andre jyske byer har allerede gjort det. Nu er det Randers’ tur til at forbedre mulighederne for dem, der bor i området og tiltrække gæster fra ind- og udland, så de kan opleve Randers”, lyder det fra Gitte Nørgaard.