På byrådsmødet mandag 2. oktober, skal der tages stilling til – igen – om byggeriet af Hal 4 skal påbegyndes nu eller efter kommunalvalget. Velfærdslisten mener at borgerne skal have lov til at komme til orde om deres mening om hallen skal opføres eller ej. Onsdag bragte Din Avis en artikel fra Gitte Nørgaard, direktør for Arena Randers, og det har fået en del Randers-borgere til tasterne – borgere der er imod opførelsen af Hal 4 ligesom de fleste partier i byrådet

 

På sidste byrådsmøde blev forslaget om at vente med at opføre Hal 4 vedtaget med 16 for og 15 imod. Men Venstre kræver endnu en afstemning, da to af deres medlemmer ikke var til stede

Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten, har i mail af 6. september fremsendt følgende:

Udskyd Hal 4 til efter valget:

“På baggrund af de nye oplysninger om, at Hal 4 bliver dyrere end forventet, mener Velfærdslisten, at det vil være rigtigst at udskyde projektet til efter valget, så borgerne får chancen for at sige ja eller nej til projektet.

Velfærdslisten skal bemærke, at vi hele tiden har været modstandere af Hal 4, og at vi mener, at pengene i stedet bør bruges på kernevelfærden til gavn for børn, ældre og syge”.

Han lægger ikke skjul på, at han ikke går ind for Hal 4, men han mener man bør vente og se, hvem der vælges ind i byrådet til kommunalvalget og af den vej se, hvilken vej vinden blæser:

“Borgerne skal have lov til at tage stilling. De har muligheden for ved valget at vælge de politikere, som enten er for eller imod en Hal 4. Borgerne skal have lov at komme til orde”, siger han.

Det er der også rigtig mange Randers-borgere, der mener. På facebook var der onsdag heftig aktivitet, efter at Din Avis mangfoldiggjorde en artikel skrevet af Gitte Nørgaard, direktør for Arena Randers. Blandt andet skriver Leo Pedersen: ” Der sgu langt fra Gigantium og til hal4″, Per Skou skriver: “Man vil aldrig kunne sammenligne Gigantium, Royal arena, Boxen etc. med hal 4.. da Hal 4 kun er lavet til mellemstore arrangementer hvorimod Boxen og Gigantium er bygget til de helt store arrangementer… men ja parkering og tilkørselsveje bliver et kæmpe problem”.

 

Ikke nok plads og for dyrt

Det er en af de ting, der nævnes som et problem ved at Gitte Nørgaard sammenligner Hal 4 med blandt andet Gigantium i Aalborg og at Randers skal brande sig selv med mulighed for større arrangementer. Men heller ikke her er politikerne imod Hal 4 enige med fortalerne af hallen. Torben Hansen fra socialdemokraterne siger:

“Vi har slet ikke råd til en ny hal lige nu. For det første er der voldsomme parkeringsproblemer. I starten sagde man at der skulle være en parkeringsbås til hver sjette sæde i hallen. Det har man nu lavet om til hver 12. sæde. Det hænger jo ikke sammen. Jeg tør slet ikke tænke på det parkeringskaos der vil blive – også for de folk der bor i området”, siger Torben Hansen, der er borgmesterkandidat.

“En anden ting er at lige nu falder andelen af haltimer til de indendørs sportsgrene. Så hvorfor skal vi have en Hal 4 hvis ikke vi kan få lejet de andre haller ud. Det er en stor misforståelse at bygge Hal 4”, siger han.

“Og så kan vi slet ikke måle os med byer som Herning og Aalborg. Hal 4 bliver en mellemvarer, der ikke kan rumme de store arrangementer. Der har vi jo Værket der har vist sig sagtens at kan lave skæve arrangementer, der kan trække folk til byen”, siger Torben Hansen.

Ligesom Velfærdslisten vil han hellere bruge pengene på mere velfærd. Vi har som kommune ikke råd til at bruge 130 millioner kroner over de næste 30 år til noget så overflødigt som en Hal 4.

“Og desuden har vi mange haller i kommunen der trænger til et løft – dem synes jeg vi skal få ordnet først, så den nære sociale aktivitet kan blive styrket først og fremmest”.

Også Kasper Fuhr Christensen, der var forslagsstiller til at vente med opførelsen af den nye hal til efter valget, vil bruge pengene på velfærd.

“Først og fremmest er det alt for dyrt et projekt. For det andet, når jeg ser på projektet, vil det slet ikke komme til at rage op i landskabet i forhold til de andre arenaer, vi har i Danmark. Og så er der parkeringen. Randers behøver nødvendigvis ikke en større hal – hvis vi skal holde koncerter har vi stadion, hvor der kan være mange flere mennesker”, siger han.

“Det er for mange penge at bruge i forhold til hvad vi kan få ud af det. De argumenter som Gitte Nørgaard kommer med holder ikke. Randers vil ikke træde frem, for der findes noget større og bedre i andre byer”, siger Kasper Fuhr Christensen.

Der er før holdt stor koncert på Randers Stadion. I 2007 spillede det legendariske amerikanske rockband Aerosmith på stadion med stor succes.

Antallet af publikummer til en sådan koncert vil ikke kunne være i en Hal 4 alligevel.