Nu nærmere efterårsferien sig med hastige skridt og børnene holder velfortjent fri for skole, det betyder også at BørneKultur Ugen er klar med masser af aktiviteter. Igen i år er der masser af udfordrende aktiviteter i efterårsferien

I efterårsferien lægges der nemlig op til at børn bruger hænderne, hovedet, ørerne, stemmen, hjernen, øjnene og fødderne, når der er BørneKultur Uge.

Kulturelt Samvirke har gennem 19 år i skolernes efterårsferie, afholdt BørneKultur Ugen i Randers, således kan BørneKultur Ugen i år fejre 20 års jubilæum. Over 150.000 børn og voksne har været aktive sammen gennem de sidste 19 år i de mange forskellige spændende aktiviteter BørneKultur Ugen har budt på.

Til ugen trykkes 14.000 programmer, der lige nu er på vej ud til alle skolebørn i Randers kommune og til kommunens institutioner. Programmet er tilrettelagt, så der både er aktiviteter til børn, af børn og med børn dvs. børnene er såvel tilskuer, aktører og tilrettelæggere.

“Forældre og andre voksne opfordres til at hjælpe børnene med at få tilrettelagt en oplevelsesrig uge. Børnene er hjertelig velkommende til at tage forældre, bedsteforældre, søskende og venner med til de mange aktiviteter”, siger Lisbeth Nielsen fra BørneKultur Ugen.

Det kan være børnene har lyst til forsøg sig som lystfisker og måske få en go sild på krogen, eller få en på sylten i stunt workshoppen. De kan prøve sig af som rytter eller måske nøjes med at klappe en sød hest. Der kan handles eller byttes legetøj. Der kan danses eller de kan prøve at svinge penslen som kunstmaler.

Mulighederne er mange, se det hele i programmet, som også kan findes på bornekulturugen.dk.

“Der er ingen undskyldning for at sidde og kede sig i efterårsferien”, siger Lisbeth Nielsen.

Næsten alle aktiviteter er gratis. Så alle kan være med, det skal være lysten der driver og ikke pengepungen.

Tre børnesange
Ugen åbnes på Værket lørdag 14. oktober kl. 13.00, her er børn velkomne og de må meget gerne tage deres mor, far eller bedsteforældre med og der er gratis adgang.

Formand for kultur- og fritidsudvalget Mogens Nyholm åbner den 20. BørneKultur Uge – talen mimes af Niels Peter Christensen, så alle kan forstå, hvad der bliver sagt.

15 børne-teaterelever fra Teaterskolen Kastali’a og 30 børne-korister fra Randers Musikskoles kor Pixie Notes har festligt taget sig af tre børnesange. Ønskelandet” af Alberte Vinding fra 2017, udgivet i forbindelse med Kulturby 2017, handler om at drømme sig hen til et dejligt børnested.

I historien om Lille Peter der kravlede op af muren og blev skyllet ned, er der faktisk 11 vers og en meget spændende historie, om at blive væk fra sin mor. ”Lille Peter Edderkop” er af Knud Pheiffer og fra 1948. Så er der naturligvis fødselsdagssangen, hvor fødselaren bliver fejret med chokolade og kage. ”I dag er det BørneKultur Ugens fødselsdag” af Otto Mikkelsen fra 1913. Børnene fra koret synger og teatereleverne levendegør sangene.

Med til åbningen er også ”Sørens Safari Show”. Søren kommer med musikalsk underholdning for hele familien. Aben Rango elsker sange om ham selv, specielt ”Åh abe, gid jeg var ligesom dig”. Rangos lillebror, den hårde banan Ludwig, er også med. Han drømmer om at være ligeså sej som Tarzan. Et sjovt og underholdende show med cirkusnumre, hvor børnene er med som assistenter.

På tur
Udover den traditionelle BørneKultur Uge åbning på Værket, fejres jubilæet med ”BørneKultur på Tur”.

Fra mandag 16. oktober til torsdag 19 oktober besøges fire forskellige landsbyer. En minibus pakket med div. materialer og voksne kører til henholdsvis Gassum, Øster Tørslev, Ålum og Tånum.

I tæt samarbejde med lokale og aktører har Kulturelt Samvirke lavet en spændende dag for byens og oplandets børn og deres søde hyggelige voksne.

Der bliver gå-til-og-fra og fælles aktiviteter. Der bliver noget for de fingernemme, de kreative, de sangglade, de aktive, de malerglade, de spontane, de fantasifulde, de legende og dem der bare gerne vil fordybe sig. Alt er gratis.

Kulturelt Samvirke Randers og styregruppen siger tak til følgende, der med deres økonomiske støtte har gjort BørneKultur Ugen 2017 mulig:

Kultur- og fritidsudvalg, Randers Kommune, Nordisk Biograf, Radio ABC, Jutlander Bank A/S, Dansk Metal, John Drejer A/S, BUPL, FOA og alle medvirkende foreninger og aktører.