Til erhverv, arbejde og butikker i Randers Kommune, der med det indgåede budgetforlig kan se frem til en fortsat nedsættelse af dækningsafgiften i 2020 og 2021 på 0,5 promille i hvert af årene.

En lille nedsættelse ganske vist, som vi desværre kun fik hjælp til fra DF, -men bedre end ingenting.

I Venstre ønsker vi at afskaffe den urimelige afgift helt, som er en ekstra straf alene rettet mod erhvervene. Et ret dårligt signal om at I Randers Kommune er det dyrene at drive virksomhed eller at etablere sig, -end i de omgivende kommuner. Vi risikerer derfor at tabe nye virksomheder, iværksættere og arbejdspladser til vore nabokommuner.

Flere virksomheder, flere arbejdspladser, flere i job er den eneste vej frem mod en større lagkage til behagelig deling i samfundet, så vi får råd til mere velfærd for alle.

Med de alt for mange tomme butikslejemål i Randers i erindring, burde det nu ellers være ret oplagt, at det formentligt ikke er på grund af velstand, at butikkerne er tomme. Nok snarere et vidnesbyrd om hvor svært det er at få det til at løbe rundt. Derfor er dækningsafgiften i lejemålene ren gift og fører kun til yderligere butiksdød.

 

Simon Ødegaard Simonsen
Kandidat til Byråd og Folketing (V)
Vester Boulevard 17
8920 Randers NV