I efterårsferien slår Det Grønne Museum dørene op til et splinternyt jagt- og naturværksted, hvor gæsterne kan lave lokkefugle, lægge skoven under lup og være med til at partere ænder.

Kartoffelferien, som efterårsferien tidligere blev kaldt, kunne i år passende hedde ’Jagt- og skovferien’

For på Det Grønne Museum er dagene fra 14. til 22. oktober dedikeret til jagt, skov og natur, når museet indvier sit nye store naturværksted.

”I Naturværkstedet skal vi sammen med gæsterne bruge vores sanser. Vi skal have fingrene, men også føle-, syns- og lugtesanserne i spil, når vi skal undersøge naturen,” siger Karen Schacht, der er formidler i museets Undervisningsafdeling.

Lokkefugle og ænder
Alle dage i efterårsferien vil gæster kunne prøve de praktiske værksteder. Her kan man arbejde med alt fra gipsafstøbning af dyrespor til at lave sin egen lokkefugl. Alt sammen under kyndig vejledning af Det Grønne Museums formidlere, som også vil være klar til at hjælpe til i snitteværkstedet, når børn og unge får mulighed for at snitte deres helt egen krybskyttefløjte.

Derudover kan man undersøge naturen under stereolup, være med til at partere ænder samt se hvordan en moderne skovarbejder arbejder og opleve deres udstyr og arbejdsmetoder.

”Vi skal sammen med gæsterne slippe nysgerrigheden fri. Her kan man opleve jagten og skovens kulturhistorie på en hel anden måde end noget andet sted på museet. Man kan komme helt tæt på,” siger Karen Schacht:

”Og når gæsterne så møder skoven og naturen udenfor museet, så skulle de gerne blive opmærksom på en masse ting, de ikke bed mærke i før.”

Moderne undervisningsfaciliteter
Aktiviteterne i efterårsferien er første smagsprøve på, hvordan museets fremadrettet vil sætte jagt, skov og natur i børnehøjde. Det nye Naturværksted bliver rammen for de aktiviteter og undervisningsforløb som Det Grønne Museum fremover kan tilbyde både skoleklasser og almindelige museumsgæster.

Med Naturværkstedet har museet fået yderligere 140 m2 indrettet til praktisk værksted, så der er mulighed for at gå på opdagelse, undersøge og studere både dyr og planter på nært hold.

”Naturværkstedet bliver udgangspunkt for de fleste af vores nye undervisningsforløb, og omdrejningspunktet er skov og jagt. Vi har indrettet os med masser af træ og eksempler på det anvendelse, udstoppede dyr, skind og kranier, stenalderredskaber, skovarbejderudstyr, stereolupper

og værkstedsborde,” siger formidler i Undervisningsafdeling Rasmus Amtkjær.

Efterårsferien på Det Grønne Museum løber fra lørdag 14. oktober til søndag 22. oktober med aktiviteter alle dage fra 10-16.