Erik Nielsen sælger sin forretning

Erik Nielsen, der ejer Langå Minimotor, har drevet butik i 23 år. Kerneforretningen er salg af cykler, og cykling er igen blevet moderne. Måske fordi der er opstået så mange måder at cykle på: man kan cykle på elcykel, mountainbike, racercykel – og elcykler er et voksende marked.

Butikkens beliggenhed er en fordel. Alle dem, der kører forbi her på vej til genbrugspladsen, ser den – og handler her. Der er også kommet gang i hjulene i Langå igen – ”også cykelhjulene,” smiler Erik Nielsen. Og den positive energi, der er opstået i byen med de mange forsøgsprojekter og nytilflyttede kunstnere og iværksættere, giver det absolut bedste udgangspunkt for at starte selvstændig cykelforretning.

Langå Minimotor er en solid, veldrevet forretning. Butikken har mange trofaste kunder – også fra Stevnstrup, ja, og faktisk fra hele det vestlige Randers. Men nu sætter 42-årige Erik Nielsen altså sin cykelforretning til salg.

”Det er jo en oplagt chance for nogen, der har lyst til at prøve kræfter med at drive sådan en forretning. Et makkerpar, der har lyst til at drive det sammen. Eller måske en far og søn. Eller to brødre,” mener Erik Nielsen.

Og det er det, man på godt jysk kalder ”et rigtig godt tilbud”.

”Man kan godt leve af det her,” siger Erik Nielsen.

I virkeligheden er Langå Minimotor meget mere end en cykelforretning. Her kan man også få repareret sin cykel. Og personalet er blevet efteruddannet til at klare de nye cykeltyper.

Derudover sælger Erik skov- og havemaskiner – og robotplæneklippere er fremtiden, vurderer han. I det hele taget er Erik Nielsen en mand, der ved utrolig meget om cykler og mindre maskiner, og hvilke trends, der rører sig på markedet.

– Men hvis det er så god en forretning, hvorfor vil du så sælge?

”Efter mange år som selvstændig har jeg nu lyst til at skifte spor,” fortæller Erik Nielsen. ”Jeg har fået flere interessante tilbud, som trækker i en helt anden retning. Dem har jeg måttet sige nej til, fordi jeg skal passe forretningen.”

Så det er altså ikke mangel på kunder, der har fået Erik til at sætte butikken til salg. ”Enhver ved jo også, at det bedste tidspunkt at sælge sin forretning på, er når den går godt,” påpeger Erik.

Han ser flere modeller for afhændelse af forretningen:
En mulighed kunne være at sælge bygningen alene. Cykelforretningen kan sagtens drives fra et andet sted. Eller han kan udleje bygningen, så den nye ejer ikke behøver at købe den, men kun selve butikken med varelager.

”Det vigtige er at få overdraget butikken på en ordentlig måde. Jeg tænker jo på kunderne. De skal helst opleve, at der fortsat er en cykelbutik, som de kan have tillid til,” siger Erik Nielsen.