53-årig hollænder ny cheftræner i Randers FC

Det 53-årige hollænder Ricardo Moniz er ny cheftræner i Randers FC; hvor han erstatter islændingen Olafur Kristjansson, der selv sagde stop.

Med ansættelsen af Moniz får Randers FC friske øjne til at vurdere situationen. Og det er helt bevidst, at man i trænersøgningen har kigget udenfor landegrænserne og dermed smadret utallige danske væddemål blandt fodboldfans, der gættede på navnet på den nye FC-træner.

Randers FC-direktør Michael Gravgaard kender Moniz fra egen tid i Hamburger SV, hvor hollænderen dengang var assistenttræner og senere blev forfremmet til cheftræner.

”Vi får en cheftræner, som er et af de mest passionerede og dedikerede fodboldmennesker, jeg har mødt. Han er fyldt med energi og er en træner, der inspirerer og motiverer spillerne til at yde sit bedste i hver eneste træning. Med Ricardo får vi også en træner, der vil stille store krav til spillerne. Han er hollænder, men ikke romantiker, og 99 procent er ikke nok for ham. Kun 100 procent tæller,” siger Randers FC-direktør Michael Gravgaard.

Da aftalen med Ólafur Kristjánsson blev ophævet, var Gravgaard hurtigt klar over, hvor der skulle ledes. ”Vi har behov for at få en udefra, som ikke har nogen forudindtaget holdning til Randers FC. Der findes en masse dygtige trænere inden for landets grænser, men i vor nuværende position har vi brug for friske øjne og kræfter. Det får vi i Ricardo Moniz,” lyder det fra Gravgaard.

Ricardo Moniz kommer til Randers FC med masser af erfaring. Som spiller spillede han både i Holland og Belgien, og som træner har han været vidt omkring – bl.a. i østrigske Red Bull Salzburg, som han i 2012 gjorde til mestre og pokalvindere og samme år blev kåret til årets træner i Østrig. Senest var han cheftræner i FC Eindhoven, hvor han stoppede i sommer og derfor var ledig på markedet.

I Randers FC har han kontrakt frem til sommer, hvorefter samarbejdet fortsætter på en funktionæraftale, som det var tilfældet med Colin Todd.

Ricardo Moniz trænerkarriere
2005-2008 Assistenttræner i Tottenham Hotspurs
2008-2010 Assistenttræner i Hamburger SV
April-juni 2010: Cheftræner i Hamburger SV
2010-2011 Junior-kordinator i Red Bull Soccer som junior for ungdomsafdelingerne i Red Bull Salzburg (Østrig), RB Leipzig (Tyskland), Red Bulls (USA), Red Bull Brasil (Brasilien) og Red Bull Ghana.
April 2011 hovedtræner for FC Red Bull.
12. juni 2012 trak Moniz sig tilbage.
12. august 2012 blev han træner for ungarske Ferencváros Budapest. Fritstillet i december samme år.
Marts 2014 skrev Moniz kontrakt for resten af sæsonen med Lechia Gdańsk fra den polske 1. division.
Sommeren 2014 skrev Moniz to-årig kontrakt med TSV 1860 München. Fritstillet efter seks point efter syv kampe.
April-december 2015 træner i engelske Notts County, hvor han blev fritstillet i december 2015.
Siden har han været i FC Eindhoven, og nu er han hos Randers FC.


Ólafur sagde selv stop
”Efter gensidig aftale har Randers FC og cheftræner Ólafur Kristjánsson ophævet samarbejdet med omgående virkning.” Lød det fra Randers FC, da man informerede om situationen på Viborgvej.

Olafur havde inden da haft mange og lange samtaler med Randers FC-bossen Michael Gravgaard.
Den sympatiske islænding sagde selv stop.

”Jeg er nået til et punkt, hvor jeg ikke længere føler, jeg kan levere det, jeg forventer af mig selv. Jeg har prøvet mange værktøjer de seneste uger, men må erkende, at det ikke har virket tilstrækkeligt, og derfor er det bedst, at der kommer nye kræfter til. Det er selverkendelse, og til enhver tid vil jeg gøre det, jeg mener er bedst for klubben og for mig selv, og det er også derfor, jeg sammen med Michael har truffet det her valg. Derfor skilles vores veje nu, men jeg ønsker alle i og omkring klubben alt det bedste. Randers FC skal ikke ligge sidst i ligaen, sagde Ólafur Kristjánsson.