På det seneste byrådsmøde diskuterede vi muligheden for at oprette småjobs, der skal afhjælpe kommunens presserende opgaver. Desværre stemte flertallet desværre ordningen ned. Der er ellers ikke meget andet end gode argumenter for at oprette de små stillinger.

Vores kommune har rigtig mange opgaver, som trænger til at blive løst.

Samtidigt mister folk på kontanthjælp tusind kroner om måneden, hvis de ikke har arbejdet mindst 225 timer det seneste år. Hvis kommunen opretter små smarte stillinger kunne man slå to fluer med et smæk.

I folketinget arbejder SF benhårdt på at afskaffe kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen. For det skaber mere ulighed og fattigdom og presser folk længere væk fra arbejdsmarkedet.

Mens vi arbejder nationalt på at få fjernet de tåbelige regler, vil vi i SF Randers hjælpe vores kontanthjælpsmodtagere, der er påvirket af dem. Vi vil skabe småjobs, der blandt andet skal hjælpe vores ansatte, forskønne vores bymiljø og rydde op på vores veje og parker, der i den grad trænger til en kærlig hånd.

I den perfekte verden havde vi det perfekte job til alle. Og vi havde ikke 225-timersreglen. Men på vejen derhen må vi hjælpe folk til at beholde deres indkomst. Og dem, der risikerer at mangle timer, kan vi hjælpe med småjobs. De vinder på det. Vi vinder på det.

Charlotte Broman Mølbæk byrådsmedlem for SF Randers