I Museum Østjyllands serie af korte foredrag om Historien om Danmark – med et lokalt twist – er det tiden fra 1900 til 1950, der nu står for tur. Det kan man høre om onsdag 18. oktober

Det er museumschef Jørgen Smidt-Jensen, der fortæller sin version af Randers-historien i første halvdel af 1900-tallet. En historie, han selv kalder ”en sammenkogt ret”, fordi den rummer så mange ingredienser.

Ingredienserne i den historiske ret er blandt andet en uhørt voldsom befolkningstilvækst, en meget stor bunke selvtillid, fantastiske planer for fremtiden og nye folk i spidsen for bystyret. Det hele er krydret med generalstrejke, krig, arbejdsløshed, dårlige boligforhold og fattigdom. Så det er en historie med mange smagsnuancer!
Derfor er det også Randers’ helt egen historie.

”Selv om udviklingen i Randers ligner udviklingen i andre større danske købstæder på vej mod velfærdssamfundet, er Randers noget specielt. Det er dette helt særlige, som jeg vil forsøge at fange i mit foredrag, ” forklarer Jørgen Smidt-Jensen og håber, at han så kan kortlægge, hvorfor Randers har udviklet sig til det Randers, vi kender i dag.

Der er gratis adgang til arrangementet der starter kl. 15.30 – 16 på Museum Østjylland i Kulturhuset.

Næste foredrag:
Det sidste gratis foredrag i forbindelse med DRs populære serie ”Historien om Danmark” kan opleves onsdag 25. oktober, kl. 15:30 – 16.
Emnet er denne gang Østervold i Randers, hvor arkivar Tina Knudsen Jensen inviterer alle med på en lille gåtur på Østervold, hvor hun fortæller om områdets historie fra 1950 – 2000.