Onsdag 11. oktober kl. 13.30 blev det første spadestik taget til den nye Multiarena, der har været meget omdiskuteret. Og Arena Randers er allerede ude med snøren efter store events

 

Der var mødte mange interessenter og samarbejdspartnere frem til det festlige første spadestik som borgmester Claus Omann Jensen skulle tage. Det skete med en lille rendegraver som han håndterede meget behændigt.

”Jeg har også prøvet det før”, fortalte han.

Men før det kom til det blev der holdt tale af bestyrelsesformand Torben Boldsen og af borgmesteren selv. Bestyrelsesformand Torben Boldsen håber at økonomien vil kunne bære.

”Men vi kan jo ikke være hel sikker”, sagde han efterfølgende til Din Avis.

I sin tale fortalte han om den gamle Randes hal, der blev bygget i 1972 og som efterhånden har udtjent sin værnepligt. Tager man en runde i kælderen i den gamle hal vidner plakater om de mange berømtheder, der gennem årene har lagt vejen forbi. Det er både Susy Quatro, Ayub Kalule, Kim Larsen, James Last samt alle de sportsstjerner, der har spillet mesterskaber i hallen. Og det skal den nye multiarena være med til at føre videre, sagde Torben Boldsen.

”Jeg håber så på vegne af alle involverede at den nye hal vil holde 45 år mere”, sagde han.

Borgmester Claus Omann Jensen håber også, at hallen vil videreføre gamle og nye traditioner. Og han håber, at man kan tiltrække endnu større events blandt andet EM i håndbold, som sagtens vil kunne rumme Norges hjemmebane. Han er glad på byens vegne, at man nu viderefører den strategi, der er lagt for kommunen om fremtiden.

”Vi har fået bygget et nyt stadion, vi har en svømmehal, vi har atletikkens faciliteter på Langvang og selvfølgelig skal vi også have en multihal, der kan rumme indendørsidrætten”, sagde han i sin tale.

”Jeg er glad for at jeg har præget kommunen i den rigtige retning, så vi kan investere i fremtiden. For vi skal turde investere. Vi skal investere i dem, der bor her, og jeg glæder mig til at deltage i de mange events, der skal foregå i hallen. Og jeg er glad for, at hele Randers kan få gavn af den nye hal. Det vil medføre øget indtjening i midtbyen og på vores hoteller, og det vil skabe flere arbejdspladser”, sagde han.

Direktør for Arena Randers Gitte Nørgaard glæder sig over den nye hal, og har allerede flere events i kikkerten.

”Jeg kan endnu ikke sige, hvad vi snakker om, men vi jagter allerede nu forskellige arrangementer. Og det bliver events, der vil sætte Randers på landkortet”, siger hun.

Man forventer at den nye Multiarena vil stå færdig august-september 2019.

Det er arkitektfirmaet Link Arkitektur, der har tegnet Multiarena eller hal 4 som den populært hedder.