Det er femte sæson, at Juleteamet holder jul for udsatte familier i en nedlagt stald i Storegade i Assentoft. Her er der hygge frem til midt i december, og mange donerer allerede nu brugt legetøj og tøj til kalender og adventsgaver

Men der er brug for mere. “Vi mangler brugt godt legetøj eller tøj, som vi kan give videre”, fortæller Pia Nyholm.

Legetøj og tøj bruges til adventsgaver og kalendergaver til de børn, der har tilmeldt sig inde på facebook. Og der er mange om buddet. Fra 5. november til 16. december afholdes der hver weekend klippe-klistre og godter i Assentoft for de børn og deres forældre, der ikke har overskud i hverken energi eller økonomi til at sætte noget op selv. Det hele afsluttes med en julefest, og sidste år var der 80 deltagende børn og forældre, der alle spiste, hyggede, fik gaver og besøg af julemanden Jan Lund.

Han kommer også forbi igen i år – som en venlig gestus. Alle arbejder frivilligt – både dem der pakker over 3000 kalendergaver, og dem der hjælper til hver søndag fra Halloween og frem til midt i december.

“Derfor er vi også afhængige af donationer, og der har vi været heldige, at mange gerne vil hjælpe”, siger Lone Irene Jensen.

“For eksempel har Værket i år støttet med 40 billetter til Nøddebo Præstegård, så mange børn og deres forældre kan komme i teatret. Vi plejer også at få billetter fra Randers FC, men da de ingen hjemmekampe har i den periode, vi laver aktiviteter, har det ikke kunnet lade sig gøre i år”, fortæller hun.

Juleteamet har dog været så heldige, at mange erhvervsdrivende har vist velvillighed, og butikkerne i byen hjælper også gerne med ting til børnene.

Mening med det hele
Julehyggesøndagene er ikke bare et sted, man parkerer sit barn, mens man laver noget andet. Først og fremmest skal man tilmelde sig, og dernæst skal forældre selv være med.

“Det kan godt være svært i en tid, hvor der ikke er overskud til at lave noget sammen med sit barn. Og vi oplever også, at forældre måske har nok at se til med problemer i form af dårlig økonomi og sygdom. Og der kan være andre faktorer, der spiller ind. Men her hos os skal man hygge sammen med sine børn. Vi skaber de trygge rammer, der skal til, for at man kan få en hyggelig stund børn og forældre, og det er vigtigt for os, at alle er med. Netop for at give børnene den juleglæde, vi mener, er så vigtig at skabe”, fortæller Lone Irene Jensen.

Og Juleteamet vil også gerne nå lidt længere ud – ud til dem, der måske er lidt tilbageholdende med at møde op.

“Hos os kan man trygt komme. Alle kan være anonyme, og vi har ingen fordomme. Men man skal vide, at det er de danske juletraditioner, der er i højsædet, og det er dem, vi først og fremmest tager hensyn til. Vi mener, det er vigtigt for alle børn at have en hyggelig tid i en så traditionsfuld tid”, siger Pia Nyholm.

Donationer og ansøgninger
Juleteamet har tidligere modtaget penge fra forskellige Lionsklubber og loger, men de kunne godt ønske sig, at der var flere, der bød ind, så der var lidt mere at gøre godt med.

“Vi er meget afhængige af, at folk donerer legetøj og tøj, men mange gange løber vi tør for ting til teenagere, der jo har lidt andre behov end legetøj. Derfor kunne vi godt tænke os, at der var lidt at gøre godt med, så pigerne måske kunne få en bh eller lignende, og drengene måske kunne få en populær parfume. Det er ting, vi mangler”, fortæller Pia Nyholm.

Alle familier, der på en eller anden måde ikke kan få økonomien til at hænge sammen, og som ønsker at holde den danske juletradition i hævd, er velkomne til at indsende ansøgninger til at være med i søndagene op til jul samt julefesten, der holdes 16. december via “Juleteamet for udsatte i Randers og Omegn”´s facebookgruppe eller på juleteametranders@gmail.com.

Og der er i år noget at se frem til denne 16. december. Mosters 2Go i Assentoft donerer i år 80 kvarte grillkyllinger med tilbehør til festen. Hun vil denne dag holde med sin vogn på gårdspladsen, hvor alle familier så selv kan komme ud og hente deres mad.

“Det er vi utrolig glade for. Det er en stor donation, og det kan være svært at finde penge til mad til så mange mennesker”, siger Lone Irene Jensen.

Alle aktiviteterne holdes hjemme hos Lone Irene Jensen privat i hendes stald og lade – det er meget rustikt, men der er brændeovn og hjertevarme, som hun betegner det.

“Her er plads til alle, og vi ser ikke skævt til nogen. Vi er nogle, der selv har prøvet at have det svært, så vi ved, hvordan det er”, fortæller hun.

Lige nu har hun 80 kasser med forskelligt brugt legetøj og tøj, der skal sorteres og pakkes til gaver, og hver onsdag i dagene frem til december vil to kvinder – også frivillige – tage sig af at pakke det hele sammen i små pakker. Og til selve julefesten er der selvfølgelig også gaver til de fremmødte børn. Her kan forældrene komme med ønsker i ansøgninger, så man er sikker på, at hvert enkelt barn får noget, de kan bruge.

Og det er selvfølgelig Julemanden og hans kone, der deler de gaver ud.


Fakta

Juleteamet for udsatte i Randers og omegn, som har til huse i Assentoft, mangler hjælp i år for at kunne imødekomme og realisere deres støtte med juleglæde til udsatte børn og deres familier.
De mangler mandskab til at sætte rygninger på taget, så det ikke sner ind samt sætte nogle skillevægge op, så der er mere lukket til, der hvor pakkenisserne sorterer tøj og ting i laden.