Landet oplever i tiden en debat, der er på mange måder er latterlig, ulogisk og så populistisk fra landets nationalister at man skulle tro det var en røverhistorie. Jeg taler selvfølgelig om burka-debatten der vil frarøve danskere deres personlige frihed til at vælge selv hvordan de vil gå klædt.

Men dette skriv skal ikke handle om ovenstående, men blot spore os hen til, at vi i Randers for ikke mange måner siden stod i en lign situation da Dansk folkeparti lykkedes med en indskrænkelse af nærdemokratiet, da de mente at de med tre mandater i byrådet var kompetente nok til at bestemme hvad børn i kommunen skulle have at spise, når de kom i børnehave.

Ikke forældrene, ikke personalet, men de tre byrødder gjorde sig herre over hvad der er bedst for byens børn. Kan man det? Ja. Et andet spørgsmål er så, kan man tillade sig det? Nej, vel kan man ej. Det vil alle dage være forældre og personale omkring børnene, der ved hvad børnene har bedst af. Ikke tre tilfældige byrødder i deres forsøg på at gøre livet så surt som muligt for randersborgere med en bestemt religion.

Derfor bør det nye byråd, efter valget hurtigst muligt, i oprydningsprocessen efter det nuværende byråd sørge for, at nærdemokratiet bliver genoprettet i byens dagtilbud ved at få ændret aftalen om driften af kommunale institutioner og dermed sikre byens forældre, demokratiske indflydelse på deres børns hverdag. Kort sagt, giv magten tilbage til dem der bør have den.

 

Dan Løvkvist
Radikale Venstre
Nyvangsvej 14B
8900 Randers C