Para Atletik fik succes med ”Kom og Prøv-dag”

Alle havde set frem til dagen med både forventning og spænding, da Para Atletik-afdelingen i Randers Freja havde inviteret til ”Kom og prøv-dag” i de fantastiske rammer i atletikhallen på Langvang.

Og alle forventninger blev indfriet, da alle efterfølgende kunne konstatere, at de havde haft en dejlig dag.

”Ja, en fantastisk dag for alle,” lød det fra Susanne Ladefoged fra Para Atletikken i Randers Freja, der har arbejdet hårdt på at få folk med fysiske handicaps til at komme og prøve, hvad Para-atletikken har af tilbud.

Til Susannes store glæde dukkede tre nye ansigter op. Tre børn, der alle har mod på at komme igen.
”Vi så tre nye ansigter, der alle gav sig i kast med RaceRunning. Vi håber meget at se dem igen i den kommende tid,” siger Susanne, der også kunne se RaceRunning-atleterne give sig i kast med kuglestød under kyndig vejledning af Randers Freja Atletiks træner Kenneth Byskov.

Alle, der kom, havde mulighed for at prøve kuglestød, længdespring, løb og RaceRunning.

Susanne Ladefoged har svært ved at skjule sin begejstring.

”Det var en fantastisk dag. At cheflandstræner Mansoor Siddiqi stillede op og løb med atleterne var en rigtig god oplevelse. Det var en rigtig hyggelig dag…”

Handicapidrætslegenden Connie Hansen vejledte deltagerne i forhold til RaceRunner cykel og tog sig kærligt af de nye løbere. Der er etableret flere klubber rundt i landet for Racerunnere, og der var besøg fra Aalborg og Sønderborg.

Der er en idræt til alle
”Vi modtog desværre ikke nogen veteraner eller svagtseende eller andre med fysiske handicaps, men sidder der nu nogle derude og ærgrer sig over ikke at have været med, skal de ikke give op,” understreger Susanne Ladefoged, for døren er altid åben.
Over hele landet kører man en kampagne ”Hvor svært kan det være?”
”For at fortælle alle jer derude, at selv om I måske oplever, at jeres handicap giver jer udfordringer, som kan være svære at tackle, så skal det ikke holde jer tilbage. Der er en idræt til alle,” lyder det fra Susanne Ladefoged.

”Idræt er en indgang til sociale kontakter og mulighed for gode oplevelser. Både sammen med andre, men bestemt også oplevelsen af at bryde grænser, gøre det man ikke troede muligt og finde styrke til at klare flere af livets facetter. Frejas egne RaceRunning-atleter kommer fra forskellige steder i regionen, så uanset hvor du kommer fra, står vi klar til at modtage dig,” lyder det fra Susanne.

Kast jer ud i det!
Leder for Para Atletikken i Randers Freja Susanne Ladefoged kan kontaktes på tlf. 3133 3258 eller via mail susprivat@live.dk

Man kan være født med et fysisk handicap eller have erhvervet sig en senhjerneskade, men derfor kan man sagtens dyrke sport.

”Kast jer ud i det. Vor aldersgruppe går fra 8 år til 64 år, så vi kan sagtens rumme alle aldre. Det er aldrig for sent at komme i gang. Vi kan også tilbyde styrketræning, som planlægges i samråd med træneren,” lyder det fra Susanne.