Endelig. Langå får sin bro hen over stationen. Efter at have længtes efter en forbindelse over jernbanen i omkring 150 år ser Langå i disse dage endelig broen tage fysisk form

 

”Det er nærmest helt surrealistisk,” mener Iben Sønderup (S), som har været en af hoveddrivkræfterne bag stibroen.

”Man kniber sig selv i armen og tænker: ”Er det virkelig sandt?” Det er omkring ti år siden, jeg for alvor begyndte at gøre opmærksom på den manglende adgang til spor 3 og 4.”

En lang række politikere, Langå-borgere og fagfolk har været involveret i den proces, som man nu kan se resultatet af på Langå Station.

I august måned havde Langå besøg af MF Henrik Dam Kristensen (S), som bevilgede de første seks millioner til broen, dengang han var transportminister i 2013. Han var glad for at se, at hans bevilling havde givet resultat. Men både Venstre-politikere, socialdemokrater og til sidst et samlet Randers Byråd har støttet projektet.

I disse dage pågår arbejdet med at hejse de store broelementer ned på plads, og det finder sted om natten, hvor togene ikke kører.

”Vi glæder os så meget, til broen bliver helt færdig,” siger Dorthe Tapomayi Nielsen, der bor i Skovlystkvarteret, som altid har ligget afskåret fra resten af Langå pga. jernbanen.

”Nu kan vi snart mødes med vores naboer lige på den anden side af broen uden at skulle ud at gå flere kilometer.”