Venstrefløjens løsninger på de økonomiske udfordringer i Randers er som en brødrister. Man trykker på en knap, hæver skatten og håber på, at brødet ikke er alt for sort, når det kommer op. Er brødet godt sort, trykker man igen på knappen. Fire danske kommuner har som venstrefløjen i Randers, anført af socialdemokratiet, hævet skatten med 174 mio. kroner. Det går nu udover Randers, der har ladet skattetrykket forblive uændret.

For løsningen er ikke at hæve skatten i Randers. I Liberal Alliance vil vi ikke opfinde den dybe tallerken men blot gøre som de bedste kommuner i Danmark. Det handler kort sagt om at implementere velafprøvede løsninger, der virker andre steder. Liberal Alliance ser det som vores opgave at få de borgerlige partier i Randers med på at afprøve veldokumenterede løsninger.

For ti år siden var Randers den kommune i Midtjylland, der konkurrenceudsatte mest. Kort fortalt betyder det, at Randers på 27 % af de udbudsegnede opgaver afprøvede, om man bedre end i dag kunne løse en given opgave. Kommunen byder også med, og det er ikke givet, at en opgave, der udsættes for fri konkurrence, vindes af en privat virksomhed. I dag er tallet 23,2 %.  Norddjurs er gået den anden vej og konkurrenceudsætter nu 23 % af deres udbudsegnede opgaver. Mens de for 10 år siden udsatte 15,5 % af opgaverne for konkurrence. Dansk Industri har i deres erhvervsklimaundersøgelser kigget på, hvor mange penge man i Randers kommune kan spare ved at konkurrenceudsætte som de bedste kommuner i Danmark. Altså velprøvede løsninger. Ved at øge konkurrenceudsættelsen med 10 % kan man i Randers få 52 mio. kroner ekstra i kommunekassen. 

Det er en væsentlig bedre løsning end venstrefløjens brødrister løsning, der lægger andre kommuner og skatteydere i Danmark til last. Derfor kan det også undre mig, at man de seneste 4 år har set en faldende andel af konkurrenceudsatte opgaver i Randers. Det kan undre mig, at Konservative to år i streg er udeblevet fra afstemningen om ansøgning om dispensation om skattestigning. Der er ingen tvivl om, at der er brug for Liberal Alliance i Randers byråd. Vi har konkrete løsninger, der ikke kræver en skattestigning. Derfor kommer vi heller ikke til at stemme for en skattestigning på noget tidspunkt. Vi ved ikke, om de andre borgerlige partier gør, men vi gør i hvert fald ikke. 

Anders Burlund
Spidskandidat Liberal Alliance Randers
Østervold 36,2.1
8900 Randers C