Når jeg som forælder skal vælge pasning eller skole til mit barn, vil jeg naturligvis finde det pasningstilbud og den institution, der passer bedst til mit barn. Vi forældre er nu engang bedre end politikerne til at vurdere, hvad der er bedst for vores barn. Derfor vil jeg gerne gøre op med forestillingen om, at det offentlige altid er bedst til at varetage velfærdsopgaver som børnepasning

Hvem siger at det offentlige er de bedste? Kunne det tænkes, at private kan gøre det lige så godt eller måske bedre? Vi ser allerede nu, at flere forældre vælger en privat daginstitution til deres børn. I private daginstitutioner er der som regel færre administrative byrder og papirarbejde at slås med. Det giver mere tid sammen med børnene, hvilket vel er kerneopgaven i enhver daginstitution. Derudover har forældrene og de ansatte oftest mere selvbestemmelse.

Med børnene, og deres forældre, i tankerne går Liberal Alliance Randers til valg på følgende tre forbedringsforslag.

Udvid fritvalgsordningen. Vi ønsker at give endnu flere forældre mulighed for at vælge en privat eller en selvejende daginstitution. Ved at udbrede fritvalgsordningen, samt ved gøre Randers Kommune mere venligtsindede og positivt stemte over for private initiativer, således at udbuddet kan blive større.

Fleksible pasningsmuligheder. Det er essentielt at institutionernes åbningstider er fleksible, og at udvalget er så bredt og differentieret som muligt. Alle familier er forskellige og skal derfor finde netop den løsning, der passer dem bedst. Derfor vil vi lade det være op til daginstitutionerne selv at fastsætte deres åbningstider. Det betyder at man kan tilbyde mere fleksible pasningsordninger til gavn for den enkelte familie.

Pengene følger barnet. Vi vil prioritere at investeringer i pasningsområdet følger barnet, således at det må være op til den enkelte institution at vurdere, hvordan de ekstra midler bruges bedst. Vi har tillid til at ledere og pædagoger bedst ved, hvordan pengene investeres. Er der brug for flere pædagoger i en daginstitution, stoler vi på at lederne og pædagogerne, i fællesskab med forældrebestyrelserne, vil prioriterer dette.

Vi er sammen om en tryg barndom og de bedste pasningsordninger. Er du?

Peter Brown
Byrådskandidat for Liberal Alliance
Gl. Jennumvej 11, 1. th.
8930 Randers NØ