Et flertal af politikerne i byrådet skærer igen ned på vores ældre. Allerede næste år mangler der 17 millioner kroner. Og i 2019 mangler der intet mindre end 26,5 millioner kroner. Det svarer til en forringelse på mere end 65 medarbejdere.

Medarbejderne på ældreområdet har i forvejen travlt. Alt for travlt. Det oplevede jeg, da jeg som politiker var i praktik i hjemmeplejen. I dagsplanen stod der, at vi skulle hjælpe en borger med bad fra 11 til 11.20, men vi skulle være det næste sted allerede kl. 11.15. I planen var der heller ikke afsat tid til kørsel. Den slags kan vi ikke være bekendt!

Den eneste grund til, at ældreområdet ikke er brudt sammen, er, at medarbejderne knokler langt mere, end de får løn for.

Politikernes nedskæringer betyder, at medarbejderne nu skal løbe endnu stærkere, og at der bliver mindre tid til omsorg. Det er ikke i orden!

Velfærdslisten vil droppe nedskæringerne på vores ældre. Vi mener, at der er brug for flere medarbejdere og mere tid til omsorg. Derfor vil vi ansætte 100 flere medarbejdere til at drage omsorg for vores ældre.

Det fortjener vores medarbejdere, der får en alt for lav løn, men alligevel knokler for at tage sig godt af vores ældre. Og det fortjener vores ældre, der selv har slidt og slæbt for at skabe det velfærdssamfund, vi i dag nyder godt af.

 

Kasper Fuhr Christensen
Medlem af Randers Byråd (Velfærdslisten)