Det kan forklares meget enkelt. Hvis du i dit eget budget kæmper med at finde penge til toiletpapir, bleer eller opvaskemiddel, så er der heller ikke råd til kaviar. Kulturområdet et af de områder der skal komme i anden række.  Det er et af de områder kommunerne kan bruge tid og energi på, hvis der i budgettet er styr på kernevelfærden.

Derfor er det også helt udelukket, at man som kommune giver økonomisk tilskud til spillesteder som Værket. Først og fremmeste fordi det på ingen måde er en kommunal kerneopgave at støtte private spillesteder. Dernæst fordi vi i Randers Kommune har en stram økonomi. Kan man ikke drive sit spillested på markedsvilkår og opkræve en billetpris, der dækker de faktiske omkostninger, er der ganske enkelt ikke et marked for det. Derfor er vi parat til at skære i tilskuddet. For skal man finansiere andre tiltag, er det nødvendigt, at man som politiker tør finde finansieringen, og det gør Liberal Alliance.

For os er kultur en kommunal ”kan” opgave. Noget man som kommune kan prioritere, når der er styr på kernevelfærden. På samme måde som vi ikke mener det er en kommunal kerneopgave at male grønne dyr på vejene i Randers.  Kulturen skal komme nedefra, da kultur er forskelligt fra person til person. Nogle kan bedst lide at tilbringe fredag aften til fodboldkamp, andre vil hellere gå til klassisk koncert, og så er der også dem, der sætter hinanden stævne i biografen. Af samme årsag skal man som borger kunne stemme med fødderne, når det kommer til kulturtilbud. Vi er af den overbevisning, at kulturen i Randers nok skal overleve, hvis man som borger får lidt flere penge mellem hænderne.

Anders Burlund
Spidskandidat Liberal Alliance
Østervold 36,2.1
8900 Randers