Tirsdag i sidste uge blev en festdag, da Randers Kommune uddelte det årlige CSR-certifikat for social ansvarlighed i erhvervslivet

Firmaet hædres for årelang indsats for at skabe jobmuligheder for borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Administrerende direktør i Green Comfort, Jesper Stærmose, modtog prisen med glæde.

”Den sociale indsats ligger egentlig i virksomhedens DNA og er noget vi har beskæftiget os med i mange år. Så prisen er især en anerkendelse af mine medarbejdere og deres indsats for at skabe en omfavnende og rummelig arbejdsplads”, siger Jesper Stærmose.

Prisen blev overrakt af fleksjobambassadør i Jobcenter Randers Erhverv, Dan Sonne Hansen. Han begrunder valget af Green Comfort som prismodtager for virksomhedens årelange samarbejde med Randers Kommune, der har ført til ansættelsen af flere medarbejdere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

”I tilbyder løbende praktik, jobtræning og arbejdsmuligheder for vores udsatte borgere i Randers Kommune og I er gode til at tage et menneskeligt og socialt ansvar. Og så har I i skrivende stund tre ansatte i fleksjob og har haft adskillige andre gennem årenes løb”, forklarer Dan Sonne Hansen.

Ingen hindring
Green Comfort har netop ansat en ny medarbejder gennem projektet ”Stå ikke i stampe- brug din rampe”, som er et samarbejde mellem SIND Pårørenderådgivning og blandt andre Randers Jobcenter, der hjælper borgere med psykisk sårbarhed i arbejde.

Den nye medarbejder har en psykisk udfordring, men det har ikke været nogen hindring for et godt samarbejde. Tværtimod mener direktør Jesper Stærmose, at hans ansatte med psykiske eller fysiske begrænsninger styrker fællesskabet og arbejdet i virksomheden.

”Jeg vil anbefale det til enhver virksomhedsejer. Det giver en dynamik og en rummelighed i virksomheden, der kommer alle ens medarbejdere til gavn. Og så er det slet ikke så krævende at ansætte folk med psykiske eller fysiske udfordringer i fleksjob, som man kunne tro”, forklarer Jesper Stærmose.

FAKTA OM CSR-CERTIFIKATET:
CSR-certifikatet bliver uddelt årligt til de lokale virksomheder i Randers, der gør den største indsats for at få mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i job.
– Certifikatet uddeles af Randers Kommune
– Modtagerne skal leve op til et eller flere af 10 opstillede kriterier
– Mere information om CSR-certifikatet: erhverv.randers.dk/arbejdskraft/csr-randers/

FAKTA OM ”STÅ IKKE I STAMPE – BRUG DIN RAMPE”:
Projektet er et samarbejde mellem SIND Pårørenderådgivning, Aarhus, Randers og Odder Jobcentre
– Formålet er at hjælpe borgere, der har fået tilkendt fleksjob på baggrund af psykisk sårbarhed eller sygdom, ud i arbejde
– Mere information om projekt ”Stå ikke i stampe – brug din rampe”: http://brugdinrampe.dk/