På tværs af kulturer og musikalske genrer præsenterer Randers Kammerorkester og Aarhus Jazz Orchestra anden del af projektet “Bollywood Beats”

Sammen med to af Indiens bedste musikere – violinisten Kala Ramnath og tablaspiller Abhijit Banerjee – inviterer de to orkestre publikum med på en rejse ind i en fascinerende musikalsk verden, onsdag 8. november kl. 19.30 i Værkets Koncertsal, hvor nye toner opstår i sammenspillet mellem musikere fra hvert sit hjørne af jordkloden. Den eksotiske lyd af indiske melodier og instrumenter, big bandets rytmiske intensitet og klangen fra det klassiske orkester smelter sammen til en helt ny og unik helhed.
Koncerten, der har premiere i Randers og derefter spilles i Aarhus og Viborg, er en del af Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Jazz og indisk
Drivkraften bag projektet er komponist og dirigent Lars Møller, der fra 2012 til 2015 var kunstnerisk leder af Aarhus Jazz Orchestra. Med længere studieophold i USA og Indien har Lars Møller rødder i såvel den amerikanske jazzmusik og den indiske klassiske musik. Til koncerten har han komponeret en række nye numre, der tager udgangspunkt i både de indiske tonerækker og den indiske musiks dybde og systematik i forhold til følelser og udtryk.

Klassisk indisk violin
Sammen med Randers Kammerorkester og Aarhus Jazz Orchestra sidder de to indiske musikere Kala Ramnath og Abhijit Banerjee på scenen. Kala Ramnath er uddannet både som klassisk indisk violinist og sanger og har udviklet en teknik, hvor lyden af violinen er så tæt på den menneskelige stemme som muligt. Hun har optrådt i store del af verden.
Abhijit Banerjee er en af Indiens bedste tablasspillere – et særligt indisk perkussion-instrument. Han har spillet sammen med bl.a. Ravi Shankar, der var en af Beatles’ store forbilleder, og har turneret verden rundt med koncerter i USA, Europa, Asien, Australien og Afrika.