Der står blues-ikon både på ryggen af den blændende guitarist Anson Funderburgh og den store soul- og bluessanger Big Joe Maher, der gæster Bluesnight Randers fredag 10. november, hvor det  amerikanske band Anson Funderburgh and The Rockets giver koncert på Underværket

“Det er første gang, at vi har et helt igennem amerikansk band på plakaten,” fortæller formanden for Bluesnight, Christian Borg og fortsætter:

“Mange amerikanske bluesguitarister kommer jo til Europa, hvor de så mange gange optræder med danske eller europæiske musikere. Men denne gang kommer ”hele pakken” i form af et originalt band, hvor et af medlemmerne oven i købet er en vokallegende i sig selv. Vi var glade for at kunne hyre Anson Funderburgh og hans band, og den aftale blev bestemt ikke dårligere af, at Big Joe Maher viste sig at være vokalist på turen til Europa.”

Joseph Maher og Anson Funderburgh
Joseph Maher – eller Big Joe Maher – er sanger, sangskriver og trommeslager. Han optræder oftest med sit eget band, The Dynaflows men har også samarbejdet med store navne som Jimmy Witherspoon, Earl King, Otis Rush og Bull Moose Jackson. Både i 2005 og 2009 fik Joe Maher prisen som ”Male Blues Vocalist Of The Year” tildelt af The Washington Area Music Award. Et af hans soloalbums er også kåret som Best Blues Recording.

Ved koncerten på Underværket er Maher så trommeslager og sanger i Funderburghs and The Rockets, og Anson Funderburgh er i sig selv en guitarlegende, som har været gemt godt væk for europæerne, men som i USA hele otte gange har fået prisen Blues Music Awards uddelt af The Blues Foundation i Memphis Tennessee, ligesom han har været nomineret som bedste guitarist.

Anson Funderburgh er en ægte bluesguitarist, der forener Texas- og Deltablues med Chicago-stilen og dermed både er i stand til at tilfredsstille selv de mest kræsne blues-fanatikere, samtidig med at han tilfører musikken elementer, som kan vække nysgerrighed hos publikum, der måske ikke normalt lytter til blues.

16 albums er det gennem tiderne blevet til for Anson Funderburgh, der også har arbejdet med filmmusik og bl.a. huskes for hans egen originale ”Tell Me What I Want To Hear” i filmen ”China Moon”, hvor Ed Harris og Madeleine Stowe spillede hovedrollerne.

Fredag 10. november gæster bandet Så det er en i den grad kendt og alsidig superguitarist, der gæster Bluesnight Randers med – som nævnt – Big Joe Maher som sanger og trommeslager, Eric Przygocki på bas, Christian Dozzler på piano og ”Gentleman” John Street på orgel.