”Kvinder på tværs” – det er overskriften på den kvindekampagne, der ruller gennem Randers Kommune på lørdag 4. november

Titlen står for det tværpolitiske. ”Men også fordi vi godt vil komme lidt på tværs af de mandlige kandidater,” fortæller Iben Sønderup (S), som er initiativtager til arrangementet.

”Vi skal frem i bussen og have flere kvinder valgt ind i politik,” lyder det samstemmende fra de nitten kvinder. I det siddende byråd i Randers er der 10 kvinder – ud af 31 byrådsmedlemmer. Altså kun en tredjedel. Og den tendens er generel på landsplan.

”Vi mener, at kvinder og mænd kommer med forskellige livserfaringer. Det giver et mere mangfoldigt beslutningsgrundlag for den borgernære politik, hvis fordelingen mellem mænd og kvinder er mere ligelig,” mener de kampklare kvinder.

En gratis bustur i bytte for en snak om politik
Nitten kvinder fra syv politiske partier tager på landevejen i bus – og borgerne kan køre med, efter først-til-mølle-princippet.

”Få chancen: Stå på bussen og kom af med dine politiske synspunkter” lyder det fra kvinderne. Man kan stige på i Randers (Rådhustorvet), Kristrup, Assentoft, Ø. Bjerregrav, Fårup og Harridslev. Ved hvert stoppested kan man møde kvinderne til en snak en halv times tid. 

Mød disse kvindelige politikere fra syv partier
Ved bussen kan man møde socialdemokraterne Iben Sønderup, Ellen Petersen, Fatma Cetinkaya, Kristina Begtrup Pedersen, Joan Hjersing Knudsen, Liselotte Frier Pedersen, Stine Eiby og Kirsten Haslund.

Fra Venstre deltager Helle Skøtt, Christina Kjærsgaard, Louise Høeg og Lene Prip-Sørensen. Radikale Venstre stiller med Hanne Roed og Karin Blach. Fra Socialistisk Folkeparti kommer Rosa Lykke Yde og Ann Søndergaard Pedersen. Og man kan også møde en enkelt konservativ, nemlig Jane Christensen samt Velfærdslistens Majken Vestergaard og Susanne Nielsen fra Dansk Folkeparti.

Det er ikke kun byrådskandidater, man kan møde ved bussen. Fire af deltagerne er opstillet til regionsrådet: Jane Christensen (K) og Louise Høeg (V) opstiller til både byråd og region, mens Hanne Roed (RV) og Kirsten Haslund (S) alene opstiller til regionsrådet.

Vind en gavekurv
De tværpolitiske kvinder udlodder en flot gavekurv – hvis man møder op, når de gør holdt på ruten, kan man deltage i en sjov konkurrence, hvor man skal svare på spørgsmål.

”Man kan vælge mellem en køretur eller at snakke med os ved stoppestederne. Man kan vinde en gavekurv. Og vi kommer rundt rigtig mange steder i Randers Kommune på kort tid. På den måde kan flere vælgere lære os at kende, inden de skal sætte deres kryds. Vi glæder os rigtig meget – og vi har også en lille overraskelse, som vi først afslører på selve dagen,” lyder det optimistisk fra kvindekampagnens deltagere, som gerne vil vise, at selv om man kommer fra mange forskellige partier, kan man godt samarbejde og have det godt sammen.

Køreplan
Randers – Kristrup – Assentoft – Ø. Bjerregrav – Fårup – Harridslev – Randers
12.00 afg. Rådhustorvet
12.10 ank. Fakta i Kristrup (30 min stop)
12.40 afg. Kristrup
12.50 ank. Assentoft midtby (30 min stop)
13.20 afg. Assentoft
13.40 ank. Brugsen i Ø. Bjerregrav (25 min stop)
14.05 afg. Ø. Bjerregrav
14.20 ank. Spar i Fårup (25 min stop)
14.45 afg. Fårup
15.15 ank. Brugsen i Harridslev (25 min stop)
15.40 afg. Harridslev
15.55 ank. Rådhustorvet