På tværs af partier og lister kørte 23 kvinder lørdag rundt i bus til Randers og omegnsbyerne, for at gøre reklame for flere kvinder i byrådet og regionsrådet

 

Præcis kl. 12.10 væltede det ud med kvinder fra den lejede bus – og det var da også en kvindelig chauffør bag rattet. Kvinderne havde masser af budskaber med sig til vælgerne foran Fakta i Kristrup. Og det hele startede med sang.

“Det gør kvinderne fra Randers, det gør kvinderne fra landet …..”

Og så var tonen ligesom lagt an. Ifølge kvinderne selv har de masser at byde på. De mener, at mænd er valgt i byrådet indtil nu alene, fordi de er mænd og nu er det kvindernes tur.

“Men vi skal ikke kun vælges ind, fordi vi er kvinder, men fordi vi har en masse at byde på”, var det klare budskab fra kvinderne.

“Vi vil gerne sende et signal om at vi vil have ordentlighed i byrådet”, var en af kommentarerne fra en kandidat. Der skal altså mere seriøsitet og mindre børnehave i byrådssalen.

“Du hører aldrig kvinderne snakke grimt til hinanden. Og så snakker vi kun, når vi har noget på hjerte. I dag hører du mange mændene sige noget, bare for at snakke – også selvom det lige er blevet sagt af en anden. Det hører du aldrig en kvinde gøre”, var en anden kommentar fra kvinderne denne lørdag.

Og de mener, de har masser at byde ind med, kvinderne, der stiller op til valget 21. november – og det både byrådsvalget og regionsrådsvalget.

“Vi kan da fortælle, at vi er mere effektive. Det er jo også kvinderne, der styrer husholdningsbudgetterne derhjemme, så det er ikke kun de bløde værdier, vi står for. Men det gør vi også. Vi har masser af excel-ark mellem ørerne”, sagde kvinderne i kor.

Effektivitet og ordentlighed er kvindernes motto.

“Vi kan fortælle, at fra denne idé var født, til vi havde planlagt turen, gik der kun 45 minutter. Vi havde et møde mere, hvor vi fik resten på plads- det tog 30 minutter og så var vi ude af døren”, fortalte de kvindelige kandidater.

Effektivitet og fokus på sagen, som mange nok vil mene mangler i det nuværende byråd.

I dag er kun 1/3 af byrådet kvinder, og det håber de mange kvinder i bussen, at der endelig bliver lavet om på nu.

“Vi kan samarbejde på tværs af partier og lister. Det viser denne tur jo tydeligt. Vi skal have et mere mangfoldigt byråd, og afspejle samfundet noget bedre”.

“Om ikke andet så bare for at få noget pænere at kigge på”, bliver der grinet.