Ved sidste kommunalvalg i 2013 var SF det eneste parti, der ikke pegede på en Venstre-borgmester. Nogle fik mange poster og penge, men for SF kunne vi ikke sige ja til at sætte en borgmester fra Venstre i front. Det gælder stadigvæk i dag!

Vi kommer ikke til at pege på en Venstre-borgmester ved dette valg. Vi er uenige i den liberalistiske vej, Venstre vil. Vi er uenige i, at der gives skattelettelser til erhvervslivet, mens de handicappede og mest udsatte igen står for skud. Det er ikke nogen overraskelse, at det er Venstres politik. Det havde vi forudset i SF.

I SF stiller vi op i politik for at gøre en forskel. Vi har en klar vision for Randers Kommune, der er socialt ansvarlig og i økonomisk balance. Vi vil investere i børnene, de unge, handicappede, de ældre og de sårbare, fordi vi ved, at tidlig forebyggelse hjælper og er billigere på den lange bane. Dette står i klar modsætning til Venstres politik.

Vi kan så forstå på et læserbrev af Henning Jensen Nyhuus, at Socialdemokraterne vil tættere på Venstre i en konstituering. Og så kan de små partier og lister så tilgå den konstituering, hvis de bliver godkendt. Sådan spiller klaveret ikke i SF. Når Henning Jensen Nyhuus mener, at det er vejen til mindre ballade, uenighed og smalle forlig, så ryster vi på hovedet i SF.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at SF er meget optaget af, at byrådet kommer til at samarbejde meget bedre og bredere i næste byrådsperiode. Ligesom vi har været meget optaget af at samarbejde vidt og bredt med dem, som vi kan blive enige med i denne periode.

SF stiller sig til rådighed med en tydelig og klar vision for Randers Kommune. Vi vil samarbejde bredt, hvor vi respekterer alle de medlemmer, som vælgerne sætter i byrådssalen. Vores ambition er, at alle kommer med i de store beslutninger – tilsvarende hvordan man gør det i andre kommuner landet over. Vi vil ikke stille os tilfredse med smalle 16/15 forlig. Men visionen for Randers Kommune i social og økonomisk balance slipper vi ikke. Vi vil kun borgmesterposten for at kunne gennemføre politikken.

Vi vil ikke blot være kalif i stedet for kaliffen.

 

Charlotte Broman Mølbæk
Byrådsmedlem for SF Randers