Et enigt byråd vedtog på mandagens byrådsmøde den lokalplan, som skal sikre at Sporbyen Scandia kan blive en realitet

 

På det sidste møde før sommerferien vedtog byrådet forslag til lokalplan for Sporbyen Scandia, som samlet udgør et område på ca. 22 hektar. De nye planer for området tegner billedet af en blandet bydel med mulighed for at udvikle nye boliger, kontorer, hotel, idræts- og fritidsfaciliteter, en dagligvarebutik og en torvehal.

Togfabrikkens historie vil blive et bærende element i omdannelsen, og de gamle spor skal ifølge lokalplanforslaget bevares som en del af et grønt strøg kaldet Sporparken. De flotte, røde murstenshaller fra 1930´erne, som kan ses fra Udbyhøjvej, er udpeget som bevaringsværdige og skal indrettes til nye formål.

Forslagene har været i offentlig høring, og der er kommet 23 høringssvar, samt et efter høringsfristens udløb og der har været afholdt et offentligt møde.

Det vil være private investorer, der skal virkeliggøre omdannelsen af togfabrikken. Foreløbig har Sporbyen Scandia fået sin egen hjemmeside samt en facebookside, hvor investorgruppen gradvist vil løfte sløret for de konkrete projekter. Hjemmesiden hedder www.sporbyenscandia.dk og på Facebook kan du finde siden ved at søge på Sporbyen Scandia.